Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perfekt til Sankt Hans: Fjordrejer med asparges og beurre blanc

En skøn forening af årstidens allerbedste råvarer. Hvis fjordrejerne er pillet på forhånd, er retten her ret overkommelig at klargøre. Den fungerer fremragende som forret.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

150-200 g pillede fjordrejer

6 store grønne asparges

6 store hvide asparges

0,5 dl finthakket kørvel

0,5 dl fint snittet purløg

1 spsk. smør

2 spsk. vand

1-2 spsk. citronsaft

friskkværnet peber og havsalt

evt. lidt purløgsblomster, morgenfrueblade eller geraniumblomst

Beurre blanc

1 stort skalotteløg

1,5 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

4 dl liter hvidvin

250 g smør i tern på 1,5 cm

ca. 1 spsk. citronsaft

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Beurre blanc: Snit skalotteløget, og sautér det i 4-5 minutter i olien i en kasserolle ved lav varme, uden at det tager farve. Kom eddiken på, og kog det næsten væk, til der kun er 2 spsk. væske tilbage. Kom hvidvin på, og kog den ind, til der er omkring 1 dl væske tilbage i kasserollen.
  2. Varm forsigtigt løg-vin-væsken op, uden at den koger, og tilsæt kolde smørtern (direkte fra køleskabet) lidt ad gangen, imens du pisker dem ud i saucen. Der må godt være varme på blusset, mens smørret piskes i saucen, men når alt smørret er pisket ud, skal du skrue ned på laveste blus. Nu må saucen endelig ikke koge, da den så vil skille. Tag en stavblender, og blend saucen grundigt igennem, så den samler sig endnu mere og bliver luftig. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Stil saucen til side, og varm den forsigtigt op før anretning, og blend den igennem igen.
  4. Rejer og asparges: Tænd ovnen på 70 grader og stil 4 dybe tallerkener ind, så de er varme til anretning.
  5. Smag de pillede fjordrejer til med lidt citronsaft, salt og peber i en skål, og lad dem stå klar på køkkenbordet.
  6. Skræl de hvide asparges grundigt, knæk foden af de grønne, og skræl de nederste 3 cm af de grønne asparges.
  7. Skær asparges i mundrette bidder på skrå, og hold de hvide og grønne asparges adskilt.
  8. Varm en gryde op med vand, salt og smør, og hæld de hvide asparges i. Læg låg på, og damp dem i 2 minutter. Kom derefter de grønne asparges ned sammen med de hvide, og rør forsigtigt rundt. Læg så låg på, og damp igen i 2 minutter.
  9. Tag låget af, og vend purløg og kørvel rundt i aspargesene. Vend dem derefter ud i en sigte, så væden løber af, og fordel aspargesene i de 4 varme tallerkener. Hæld nogle skefulde af den lune beurre blanc over aspargesene, og fordel til sidst fjordrejerne over. Drys med spiselige blomster, og server med det samme.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden