0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Med sukker og citron: Dutch baby au naturel

Trods sit navn er dutch baby faktisk en amerikansk opfindelse, som først så dagens lys på en diner i Seattle i starten af 1900-tallet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3-4 personer

Ingredienser

3 store æg

115 g hvedemel

1 spsk. sukker

1,2 dl mælk

lidt friskrevet muskatnød

40 g smør, skåret i tern

Desuden

1 citron

flormelis efter smag

evt. syltetøj

Sådan gør du:

  1. Sæt en jernstegepande ind i oven, og varm ovnen op til 220 grader varmluft med panden om bord, så den bliver gloende varm.
  2. Pisk æggene sammen med melet og sukkeret, til det ikke klumper mere, og fortynd med mælken. Krydr dejen med lidt friskrevet muskatnød.
  3. Tag den hede pande ud af ovnen, og smid smørternene på den. Slyng rundt, så smørret smelter. Hæld roligt dejen i en stråle ned midt i smørsøen, og sæt forsigtigt panden tilbage i ovnen.
  4. Bag babyen i 20 minutter, til den er puffet op og er lækker og gylden. Tag den ud af ovnen, og lad pande og baby køle i 2-5 minutter, inden du serverer den med et tykt pudder flormelis og citroner til at klemme saften ud over. Syltetøj er også dejligt til.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce