0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Sødt på morgenbordet: Dutch baby med figner, brombær og pisket ricotta

Dutch baby kan laves i både salte og søde versioner. Som her, hvor pandekagen får selskab af sæsonens bær og frugter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3-4 personer

Ingredienser

korn af 1/2 vaniljestang

1 spsk. sukker

3 store æg

115 g hvedemel

1 spsk. sukker

korn af 1/2 vaniljestang

1,2 dl mælk

40 g smør

3 friske figner

1 lille håndfuld brombær (evt. fra frost)

2 spsk. akaciehonning

Desuden

250 g ricotta

2 spsk. frisk citronsaft

revet skal af 1 citron

korn af 1/2 vaniljestang

1 spsk. flormelis

1 spsk. akaciehonning

Sådan gør du:

  1. Sæt en jernstegepande ind i oven, og varm ovnen op til 220 grader varmluft med panden om bord, så den bliver gloende varm.
  2. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret med den flade side af en kniv.
  3. Pisk æggene sammen med melet og vaniljesukkeret, til det ikke klumper mere, og fortynd med mælken.
  4. Skær fignerne i både, og kom dem i en skål sammen med brombær og honning. Vend det hele forsigtigt rundt.
  5. Tag den hede pande ud af ovnen, og smid smørternene på den. Slyng rundt, så smørret smelter. Hæld roligt dejen i en stråle ned midt i smørsøen, og læg figner og brombær ned i midten. Sæt forsigtigt panden tilbage i ovnen.
  6. Bag babyen i 20 minutter, til den er puffet op og er lækker og gylden. Tag den ud af ovnen, og lad pande og baby køle i 2-5 minutter, inden du serverer den. I ventetiden pisker du ricotta med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, flormelis og honning.
  7. Anret den lune dutch baby med pisket ricotta og striber af ekstra honning.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden