Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sødt på morgenbordet: Dutch baby med figner, brombær og pisket ricotta

Dutch baby kan laves i både salte og søde versioner. Som her, hvor pandekagen får selskab af sæsonens bær og frugter.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

3-4 personer

Ingredienser

korn af 1/2 vaniljestang

1 spsk. sukker

3 store æg

115 g hvedemel

1 spsk. sukker

korn af 1/2 vaniljestang

1,2 dl mælk

40 g smør

3 friske figner

1 lille håndfuld brombær (evt. fra frost)

2 spsk. akaciehonning

Desuden

250 g ricotta

2 spsk. frisk citronsaft

revet skal af 1 citron

korn af 1/2 vaniljestang

1 spsk. flormelis

1 spsk. akaciehonning

Sådan gør du:

  1. Sæt en jernstegepande ind i oven, og varm ovnen op til 220 grader varmluft med panden om bord, så den bliver gloende varm.
  2. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret med den flade side af en kniv.
  3. Pisk æggene sammen med melet og vaniljesukkeret, til det ikke klumper mere, og fortynd med mælken.
  4. Skær fignerne i både, og kom dem i en skål sammen med brombær og honning. Vend det hele forsigtigt rundt.
  5. Tag den hede pande ud af ovnen, og smid smørternene på den. Slyng rundt, så smørret smelter. Hæld roligt dejen i en stråle ned midt i smørsøen, og læg figner og brombær ned i midten. Sæt forsigtigt panden tilbage i ovnen.
  6. Bag babyen i 20 minutter, til den er puffet op og er lækker og gylden. Tag den ud af ovnen, og lad pande og baby køle i 2-5 minutter, inden du serverer den. I ventetiden pisker du ricotta med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, flormelis og honning.
  7. Anret den lune dutch baby med pisket ricotta og striber af ekstra honning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden