0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Genialt: Sådan laver du den lækreste rabarbersaft på bare 20 minutter

Nem rabarbersaft, som du kan spæde op med vand, is, vodka, danskvand, hvidvin eller champagne. Og så skal du bruge de råsyltede rabarber til koldskålscreme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein/Freelance
Foto: Line Thit Klein/Freelance

En nemmere opskrift på rabarbersaft findes ikke. Brug den eksempelvis i drinks.

Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 liter saftOpspædes til 3-4 literArbejdstid: 20 min.Samlet tid: 3 t.


Ingredienser

Rabarbersaft
500 g rabarber
8 dl vand
6 dl sukker

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i tynde skiver.
  2. Bring vand og sukker i kog, og lad det koge nogle minutter.
  3. Kom rabarberne op i en skål, og hæld det kogende sukkervand over. Dæk skålen til med et låg eller madfilm.
  4. Stil rabarberne køligt i 2-3 timer eller et par dage – jo længere, jo bedre.
  5. Sigt saften fra rabarberne, og kom den på flasker.

Tip: Brug rabarberne, som har ligget i sukkerlagen, til noget andet. Server dem for eksempel med denne koldskålscreme.

Læs mere:

Annonce

Annonce

  • Columbus Leth
    Aspargessæson
  • Ditte Ingemann
    Her er vores 10 grønne favoritter
  • Lene Samsø
    6 opskrifter med ramsløg