0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Digter Peter Laugesen fra Brabrand er med digtsamlingen 'Brev til en maler' nomineret til Politikens Litteraturpris.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcasten Bogfolk: Peter Laugesen skriver friskt og vitalt som aldrig før i 'Brev til en maler'

POLITIKENS LITTERATURPRIS: Bogfolk giver dig i denne uge et forfatterinterview med Peter Laugesen, som med digtsamlingen 'Brev til en maler' er blandt de syv nominerede til Politikens litteraturpris.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Peter Laugesen - digteren, der hele tiden eksperimenterer, improviserer og udfordrer - har et omfattende forfatterskab og et langt liv bag sig. Men aldrig før har han dog skrevet så friskt og vitalt, som han gør i den nye digtsamling 'Brev til en maler', mener litteraturredaktør og vært på Bogfolk, Jes Stein Pedersen.

Peter Laugesens digtsamling 'Brev til en maler' er blandt de syv værker, som af litteraturredaktionen her på avisen er nomineret til Politikens litteraturpris på 200.000 kroner. I denne uges Bogfolk kan du høre Jes Stein Pedersen i samtale med Peter Laugesen om skrivemaskiner, jazzmusik, fravær af nærvær, elementært sprog, post-modernisme og ikke mindst om digtsamlingen, som han også læser op fra.

Hør ugens Bogfolk her:

Blandt de øvrige nominerede til Politikens Litteraturpris 2016 er Kirsten Thorup for  ’Erindring om kærligheden’, Mich Vraa for ’Haabet’, Olga Ravns for ’Den hvide rose’, Peder Frederik Jensen for 'Vold’, Merete Pryds Helle for 'Folkets skønhed' og Christina Hesselholdt for 'Vivian’

Frem til den 24. februar 2017, hvor det offentliggøres, hvilket værk, der har fået flest læserstemmer og som dermed vinder prisen, vil vi i Bogfolk - Politikens litteraturpodcast - bringe interviews med de nominerede forfattere.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?