0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

LITTERATURPRIS: Digteren Olga Ravn er blandt de syv nominerede til Politikens Litteraturpris 2016. Hør hende i samtale med Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk - Politikens litteraturpodcast

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Olga Ravn: »Jeg har tænkt på digtsamlingen som en maskine«

Politikens litteraturpodcast Bogfolk giver dig i denne uge et forfatterinterview med Olga Ravn, som med digtsamlingen 'Den hvide rose' er blandt de syv nominerede til Politikens litteraturpris 2016.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan kan en digtsamling være en maskine?

Det forklarer forfatter Olga Ravn, som du kan møde  i podcasten Bogfolk, der i denne uge giver dig et interview med en af de nominerede forfattere til Politikens Litteraturpris.

Olga Ravns digtsamling 'Den hvide rose' er nemlig blandt de syv værker, som af litteraturredaktionen her på avisen er nomineret til Politikens litteraturpris på 200.000 kroner.

Hør Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen i samtale med Olga Ravn om både sygdom, smerte, død, maskiner, sproggitre, Shakespeare, sorg, kærlighed, Trump og om digtsamlingen, som hun også læser op fra.

Hør ugens Bogfolk her:

Blandt de øvrige nominerede til Politikens Litteraturpris 2016 er Kirsten Thorup for  ’Erindring om kærligheden’, Mich Vraa for ’Haabet’, Peter Laugesen for 'Brev til en maler', Peder Frederik Jensen for 'Vold’, Merete Pryds Helle for 'Folkets skønhed' og Christina Hesselholdt for 'Vivian’

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.