Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Byen Vik ligger for foden af vulkanen Katla på Island. I sin nye roman banker forfatter Ófeigur Sigurdsson liv og glade dage i en gammel islandsk præst, så blækket sprutter om kap med vulkanen, siger Politikens litteraturkritiker Lise Garsdal.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Island er et land i sprogligt oprør og poetisk affekt

De sprudlende, islandske forfattere viser os, at Island altid er i sprogligt oprør og udbrud. I denne uges Bogfolk kan du høre Lise Garsdal fortælle om Ófeigur Sigurdssons aktuelle roman og om den islandske litteraturs katastrofiske skønhed. Vi når også omkring Paul Austers nye mammut-roman '4321'.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Titlen på islandske Ófeigur Sigurdssons nye roman om den unge præst Jon Steingrimsson er ikke ligefrem mundret. Den er derimod alenlang og lyder sådan her:

'En roman om Jon og hans breve til sin gravide kone, da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider'.

Bogen er også en roman, der ifølge vores litteraturanmelder her på avisen, Lise Garsdal, viser os, at Island er et land i oprør, i poetisk affekt og med en katastrofisk skønhed i sigte. Hør hvorfor i denne uges Bogfolk, hvor Jes Stein Pedersen spørger ind til den islandske litteratur og til Ófeigur Sigurdsson særligt sprudlende roman.

Senere i programmet går vi også i dybden med Paul Austers nye mammutroman '4321', som Bo Tao Michaëlis har anmeldt.

Hør ugens Bogfolk her:

Vil du have mere Bogfolk?

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden