0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Byen Vik ligger for foden af vulkanen Katla på Island. I sin nye roman banker forfatter Ófeigur Sigurdsson liv og glade dage i en gammel islandsk præst, så blækket sprutter om kap med vulkanen, siger Politikens litteraturkritiker Lise Garsdal.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Island er et land i sprogligt oprør og poetisk affekt

De sprudlende, islandske forfattere viser os, at Island altid er i sprogligt oprør og udbrud. I denne uges Bogfolk kan du høre Lise Garsdal fortælle om Ófeigur Sigurdssons aktuelle roman og om den islandske litteraturs katastrofiske skønhed. Vi når også omkring Paul Austers nye mammut-roman ’4321’.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Titlen på islandske Ófeigur Sigurdssons nye roman om den unge præst Jon Steingrimsson er ikke ligefrem mundret. Den er derimod alenlang og lyder sådan her:

’En roman om Jon og hans breve til sin gravide kone, da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider’.

Bogen er også en roman, der ifølge vores litteraturanmelder her på avisen, Lise Garsdal, viser os, at Island er et land i oprør, i poetisk affekt og med en katastrofisk skønhed i sigte. Hør hvorfor i denne uges Bogfolk, hvor Jes Stein Pedersen spørger ind til den islandske litteratur og til Ófeigur Sigurdsson særligt sprudlende roman.

Senere i programmet går vi også i dybden med Paul Austers nye mammutroman ’4321’, som Bo Tao Michaëlis har anmeldt.

Hør ugens Bogfolk her:

Bogfolk

#71: Islandsk affekt og Paul Austers mammut-roman
#71: Islandsk affekt og Paul Austers mammut-roman

Henter…

Vil du have mere Bogfolk?

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?