0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Thailand genåbner forsigtigt sine grænser og byder danske turister velkommen som nogle af de første

Den thailandske regering håber, at danske turister kan hjælpe med at skubbe økonomien i gang igen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Blok Thomsen
Foto: Claus Blok Thomsen

De seneste måneder har Thailands kendte turistseværdigheder stort set været øde som her templet Wat Pho i Bangkok.

Rejser

For de danskere, der har savnet Thailands strande og gyldne templer, er der måske håb nu.

Som et af de første lande i Asien har Thailand besluttet igen at åbne sine grænser for turister, og de thailandske myndigheder sætter i særlig grad deres lid til Danmark og resten af Norden.

»Vi vil kun acceptere turister fra lande, som ligger i den lave ende af risikoskalaen i forhold til covid-19, og det vurderer vi, at Danmark og de øvrige nordiske lande gør«, siger Armaj Flash, der er direktør for internationale kundeforhold i selskabet The Thailand Longstay Company.

Selskabet er delvis ejet af den thailandske stat og står for det praktiske arbejde med at få turister til landet.

Store stopklodser

I første omgang er der kun tale om en beskeden genåbning, og den bliver heller ikke uden praktiske og økonomiske stopklodser.

Genåbningen kommer udelukkende til at gælde for turister, der kan rejse til Thailand på langtidsferie. De vil nu mod et gebyr på 2.150 kroner kunne ansøge om et særligt visum, der indebærer, at de opholder sig mindst 30 dage i Thailand, men med mulighed for at være i Thailand i helt op til 270 dage.

Kravene er derudover, at de før afgang kan fremvise en negativ coronatest, og at de også skriftligt kan dokumentere, at deres forsikring dækker med mindst 100.000 dollars (knap 625.000 kroner), hvis de bliver syge af covid-19 under deres ophold, og med mindst 400.000 thai baht (knap 81.000 kroner), hvis de rammes af andre sygdomme eller af ulykke.

Men det mest omfattende krav er, at de uanset opholdets længde for egen regning skal tilbringe de første 15 dage på et hotelværelse i karantæne.

Turisterne vil kunne vælge mellem både almindelige hoteller og luksushoteller, og de vil også kunne vælge, om de vil have et standardværelse eller en suite. Par vil kunne bo på samme værelse, og prisen per rum inklusive tre daglige måltider vil ifølge Armaj Flash fra The Thailand Longstay Company kunne svinge mellem 8.000 kroner og 20.000 kroner for de 15 dage.

»Det bliver kedeligt at være i karantæne, men måske kan det opmuntre, at det vil være muligt at bestille mad fra restauranter udefra, hvis ikke man kan lide hotellets mad, ligesom man vil kunne foretage online-shopping og få sine indkøb bragt til værelset«, siger han.

Ud over at betale for karantæneopholdet skal turister for at få det nye visum kunne fremvise kvitteringer for hotelbookinger for resten af deres ophold eller bevis på, at de har en bolig i Thailand eller nære slægtninge såsom ægtefælle, forældre eller børn, som de kan bo hos.

Selve visummet vil derudover koste 400 kroner.

Mange interesserede

Trods kravene om coronatest, forsikring og selvbetalt karantæne skorter det ifølge Armaj Flash ikke på interessen.

»Jeg har allerede modtaget en hel del e-mails fra danskere og andre i de nordiske lande, som er villige til at honorere kravene for at komme til Thailand«, siger han.

Formelt er proceduren, at interesserede skal sende deres pasoplysninger til hans selskab, som derefter sender oplysningerne videre til det thailandske udenrigsministerium, som så beslutter, om hver enkelt ansøger kan få et visum.

I næste uge planlægger de thailandske myndigheder at modtage 120 kinesere som de første turister på den nye visumordning, og regeringen i Thailand har besluttet, at den til at begynde med maksimalt vil tillade 1.200 turister om måneden fra hele verden.

Danmark og de andre nordiske lande står dog ifølge Armaj Flash langt fremme i køen.

»Vi satser på at kunne sende de første danske turister til Thailand allerede omkring 1. november«, siger han.

Transporten vil foregå med særligt chartrede fly fra Thai Airways, og Armaj Flash vurderer, at billetprisen nogenlunde kommer til at ligge på niveau med en almindelig flybillet.

Ordningen med det nye turistvisum vil foreløbig gælde frem til slutningen af september næste år, og de thailandske myndigheder forventer at have nok turister til med jævne mellemrum at kunne sende fly frem og tilbage mellem Thailand og Danmark.

Næsten ingen covid-19

Thailand har foreløbig haft stor succes med at holde covid-19 nede, og de seneste måneder har der stort set ikke været tilfælde af smittespredning. Til gengæld er landets økonomi hårdt ramt, og millioner har mistet deres arbejde.

Derfor lægger den thailandske regering ikke skjul på, at det nye turistvisum skal hjælpe med at skubbe økonomien i gang igen. Går det godt med de første hold af turister, vil myndighederne formentlig hurtigt sætte kvoten på 1.200 turister per måned op, ligesom myndighederne er indstillet på at nedbringe karantænetiden til en uge allerede i begyndelsen af november, hvis ingen turister får smitten til at brede sig i løbet af oktober.

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter