0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danskerne holder ferie i Danmark

Der er prestige i at holde ferie herhjemme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver/Per Folkver
Foto: Per Folkver/Per Folkver

SOMMERFERIE. Frokost på havnen i en dansk by er igen populært

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv om 540.000 turister gæstede Bornholm i 2010 og overnattede 1,22 millioner gange, var det 9,3 procent færre end året før. Til gengæld kommer turisterne igen og igen til øen. Antallet af genbesøg er for danskernes vedkommende 85 procent, mens 57 procent af udlændingene kommer igen.

»Vi har nok tabt lidt flere end det øvrige Danmark, og vi vinder heller ikke det tabte ind igen så hurtigt som resten af landet. Det er tilsyneladende et generelt problem for Bornholm og kan også iagttages på eksempelvis huspriserne. Vi er lidt senere til at samle op«, mener direktøren i Destination Bornholm, Kim Caspersen.

Øens placering og tilgængelighed er selvfølgelig et problem, men turistchefen finder det opmuntrende, at transportminister Hans Christian Schmidt (V) på et møde 10. maj i Aakirkeby var åben over for ideen om en mulig statsstøtte til flytrafikken til Bornholm. Statsstøtten til færgeruter er markant højere til andre øer, og det er også et problem, siger Caspersen, som understreger, at Bornholm »bare ønsker trafikal ligestilling«.

Kælenavnet ’solskinsøen’ indikerer, at Bornholm er en sommerdestination, og turistchefen vil da også gerne brede turistbesøgene mere ud, selv om øen nok aldrig bliver en stor vinterattraktion. Turistrådet forsøger dog at lokke flere til uden for højsæsonen i juli.

Ikke kun Bornholm sukker efter flere udenlandske turister; det gør de fleste danske destinationer. Heldigvis er den tid forbi, da danskerne skammede sig over at holde ferie i Danmark. Tværtimod er der prestige i at holde ferie herhjemme, og så er det oven i købet miljøvenligt, sagde lektor på Center for Turisme, Innovation og Kultur på Syddansk Universitet i Esbjerg, Bodil Stilling Blichfeldt, sidste år til Turengårtil.dk:

»Når ugebladene spurgte de kendte, hvor de skulle holde ferie, svarede de, at de blev hjemme. Det har ellers været lavprestige i mange år. Enten så var det, fordi man ikke havde råd til at lade håndværkerne male huset, eller også var det, fordi man ikke havde råd til at tage på udlandsferie eller begge dele. Nu er der helt klart kommet prestige i at tage det bevidste valg om at blive hjemme«.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere