0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læsernes tips: De bedste oplevelser på Fyn og Øerne

Det er væltet ind med læsertips om Fyns Hoved, Ærø, Refsvindinges prisvindende bryggeri og meget mere. I næste uge kan du tippe os om Møn og Lolland-Falster.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen/Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen/Peter Hove Olesen
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Næste landsdel, du kan tippe om, er Møn og Lolland-Falster. Se hvordan du gør og deltag dermed i konkurrencen om to flybilletter her:

Pak en stor picnickurv, og stig på sundfarten M/S Helge i Svendborg Havn, der sejler fra maj til september. Her er det muligt at opleve først Svendborg fra søsiden, så Vindebyøre og Troense på Tåsinge samt Grasten på Thurø. Man betages af skønne bindingsværksidyller beliggende lige ud til vandet og strandhaver med egne badehuse og de mange lystbåde omkring en.

Sidste anløb er ved Valdemars Slot. På en varm sommerdag er det muligt at få en dukkert her ved Slotshagen. Oplev håndværkerkram – de skinnende mahognioverflader i form af ældre danske lystbåde i en af længebygningerne ved Valdemars Slot, Danmarks Museum for Lystfartøjer.

Tag på skovtur i den skønne Nørreskov, gå i Elvira Madigan og Sixten Sparres fodspor, og find frem til den plet i skoven, hvor man fandt det smukke par døde en sommermorgen for over 125 år siden. Læs der om deres tragiske endeligt og optakten dertil, Danmarks svar på Romeo og Julie.

Fortsæt mod en skovudgang mod sydøst, og find der i skovbrynet den imponerende mere end 400 år gamle eg, opkaldt efter den fynske digter Ambrosius Stub, samt de fine skovhuse omkring den.

Hvis det er blevet sent på dagen, og der er for dejligt til at tage væk fra igen, så bliv og benyt en af de flere bed & breakfast-muligheder i et skønt hus med udsigt.

Jeanette Thorseng, Fyn

LÆS ARTIKEL

Den bedre del af det såkaldte borgerskab fra København drog i begyndelsen af 1900-tallet på ’ekspedition’ til De Sydfynske Alper – nærmere betegnet Svanninge Bjerge, der med sin geologiske historie har helt enestående natur- og kulturværdier og er det største sammenhængende skovområde på Fyn. Du kan vandre kort eller langt ad markerede stier og på et og samme sted finde løv-, nåle- og rørskov, se moser, enge, søer, vandløb, alle mulige planter og dyr samt jorddiger og stengærder fra middelalderen. Du finder vej, hvis du på biblioteket henter Skov- og Naturstyrelsens folder nr. 68 med titlen ’Svanninge Bakker’.

Midt i det hele finder du Trebjerg 128 meter over havet med en udsigt over bakkerne og øerne i Helnæsbugten. En nordmand besteg også bjerget engang og skrev siden hen: »Hvem behøver lykkepiller, så længe Trebjerg findes. Sådanne fjeldtoppe burde kunne fås på recept!«. Du kan opleve alt dette uden recept og kun med en folder i hånden.

Skulle du have behov for at overnatte næsten midt i alle herlighederne efter gode vandreture, kunne du forkæle dig selv med en luksusovernatning i smukke, historiske og stemningsfulde omgivelser – i den gamle portnerbolig Johan Ludvigs, nabo til Brahetrolleborg Slot.

www.johanludwigs.dk

ingenting

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter