Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningDet er godt set af de lokale ildsjæle på Møn at skabe en dark sky park. Det mener Dorte Kiilerich, som er indehaver og direktør af Living Concepts, der forretningsudvikler dansk turisme. Herudover er hun tidligere direktør i både VisitDenmark og VisitNordsjælland.
»Det er et meget anderledes og unikt projekt. Jeg kan godt lide dobbelttydigheden i, at de lokale vil passe på det, de har, og bidrage til bæredygtigheden, men også skabe oplevelser for gæsterne, der kommer på besøg«.
Hun har været med til at udvikle en ny tværkommunal strategi for en række sydsjællandske kommuner, herunder Vordingborg, som Møn er en del af, men hun har ikke været involveret i lokale projekter på Møn.
Dorte Kiilerich tilføjer, at blåstemplingen hos International Dark-Sky Association i turisternes øjne vil gøre det endnu mere attraktivt og anderledes at opleve stjernehimlen. Samtidig forpligter det blå stempel, da det forudsætter en langsigtet indsats, mener hun.
At Møn har specielt gode forhold, bekræfter Michael Quaade, der er uddannet astronom og arbejder i kommunikationsafdelingen på Niels Bohr Institutet. Det skyldes, at der på Møn er et stort område uden byer og lys.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind