0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kresten finder naturens krydderier til at komme på tallerkenen og i glasset

Kokken Kresten Kronborg samler vilde urter i Jammerbugten og inspirerer turister til at bruge dem. Anders Bilgram bruger ingredienser fra naturen til snaps, whisky, gin og rom.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Naturen er ét stort spisekammer, uanset om man samler til fast føde eller drikke. Spiselige planter og urter er på spisekortet lige fra restaurant Noma til supermarkedet, og vi er selv blevet samlere igen som vore forfædre.

»I naturen omkring Jammerbugten er der omkring 370 spiselige planter. Indtil industrialiseringen tog folk for sig af naturens spisekammer, men så glemte vi at anvende de vilde planter. Nu er den viden heldigvis ved at vende tilbage, og folk interesserer sig igen for at samle vilde planter«, fortæller kokken Kresten Kronborg fra Feriecenter Slettestrand ved Jammerbugten i Nordjylland.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu