0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

Sabine er Vestkystens snapsedronning: »Snapse er en af mine store passioner, og jeg har op mod 100 fremstillet på naturens urter«

Naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum Sabine Jensen elsker den vestjyske natur, og hun videregiver kærligheden til sit publikum og inspirerer til at lugte, føle og ikke mindst smage på naturen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Mælkebøtter kan også bruges til kryddersnaps. Naturvejleder Sabine Jensen fortæller, at man skal hælde snapsen på de gule blomsterkurve. Bladene kan også bruges i brød. Når de varmebehandles forsvinder bitterheden.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sabine Jensen knæler i kanten af skovbunden, plukker en 20 centimeter høj urt og udbryder begejstret: »Se en lancetvejbred. Den kan spises, men er bedst, når den er varmebehandlet og bages i brød. Brug din yndlingsbrødopskrift, og put vejbred i dejen«.

Nede ved vandkanten i Skjern Ådalen bøjer Sabine Jensen sig igen ned, for hun har fået øje på vandmynte, som kan bruges til te, myntesirup og snaps:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce