0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sønderborg har fået et gastronomisk fyrtårn

Alsik er ikke alene et luksushotel, men også et turistmål med sin udsigtsplatform Point of View mellem 16. og 17. etage med udsigt over Sønderborg by, havnen og det omkringliggende fjordlandskab.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Det er gratis at besøge Point of View etagen på Alsik Hotel, men besøgende skal booke en tid.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Alsik Hotel er med sine 19 etager ikke alene et vartegn for Sønderborg; Restaurant Syttende på 17. etage skal også være et gastronomisk fyrtårn for hele Sønderjylland. Samtidig skal bygningen være et turistmål for både lokale og tilrejsende, ikke mindst takket være udsigtsplatformen Point of View mellem 16. og 17. etage, kaldet etage V.

Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Fra Point of View-etagen er der udsigt til Sønderborg Slot, byen, havnen og omegnen.

Herfra er der udsigt over havnefronten, som den berømte arkitekt Frank Gehry har tegnet masterplanen for, mens den 70 meter høje hotelbygning er designet af Henning Larsens tegnestue.

Med 190 luksuriøse værelser, spa, wellness og fitness har Alsik alt, hvad den kræsne hotelgæst kan forlange, og hotellets madkunst under ledelse af topkokken Jesper Koch, kendt fra tv-programmet ’Masterchef ’på TV3, skal skaffe Alsik en eller flere michelinstjerner.

Tre restauranter

Hotellet har tre restauranter, og jo højere man bevæger sig opad, jo tættere kommer man på stjernerne – prismæssigt og både i bogstaveligste og i michelinforstand.

Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

I restauranten Alsik kan man bl.a. fået et såkaldt Alsik Bræt med smagsprøver på lidt af hvert.

Restauranten Alsik er et verdenskøkken, hvor alle skal kunne genkende et eller andet. Det kan være carpaccio fra Italien eller pavlova, som Australien og New Zealand skændes om ophavsretten til.

Spisestuen Freia er en aftenrestaurant med »sønderjyske egnsretter, hvor Jesper Koch har fundet gamle opskrifter og givet dem et twist, som snysk, der er en gryderet med grøntsager og opbagt sovs, eller øllebrød«, fortæller Anne Kathrine Bruun Sørensen, som er event- og konferencedirektør.

Syttende er slagnummeret

Det helt store gastronomiske slagnummer er imidlertid Syttende, hvor der kun er syv borde og en hyggekrog. Ved ankomsten bliver gæsten hentet af en tjener i receptionen og får serveret de første snacks i elevatoren.

»Som aperitif er der syv muligheder lige fra champagne til cider, som vi selv har fremstillet. Under aperitiffen er der seks ’hilsner’ fra køkkenet, som er en del af de 17 serveringer på menuen«, fortæller Jesper Kochs højre hånd, Peter Rødsgaard, og tilføjer:

Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Var det noget med en lille avec efter middagen på Syttende f.eks. den østrigske frugtsnaps Rochelt til 450 kroner for tre centiliter.

»Vi gør en stor dyd ud af at anvende lokale råvarer i så mange retter som muligt, men kaviar og trøfler kommer selvfølgelig udefra, mens vi skam har alsiske kiwier«.

Efter middagen kan gæsterne trække hen i den bløde afdeling og nyde et af Danmarks største aveckort. Var det f.eks. noget med den østrigske frugtsnaps Rochelt, som koster 450 kroner for tre centiliter.

Læs mere:

Annonce

Læs mere