Dorthe Nors er den første dansker, som har fået trykt en tekst i det prestigefyldte amerikanske tidsskrift The New Yorker. Det skete i 2013 med novellen ’Hejren’, som var starten på et gennembrud i USA med novellesamlingen ’Kantslag’, på amerikansk ’Karate Chop’ i 2014. Tre år senere blev Dorthe Nors nomineret til the Man Booker International Prize for bogen ’Mirror, Shoulder, Signal’, på dansk ’Spejl, skulder, blink’.
Fire år inden gennembruddet i The New Yorker havde Dorthe Nors fået trykt sine tekster i forskellige amerikanske publikationer, og allerede i 2001 debuterede hun i Danmark med romanen ’Soul’.
Dorthe Nors rejser meget, men har fast bopæl i Vedersø, hvor hun finder ro og inspiration til at skrive; det hele begyndte dog i Herning i 1970. Selv om Dorthe Nors som 4-årig flyttede med familien til Sinding-Ørre Sogn nordvest for Herning, fik uldbyen stor betydning for hendes opvækst.
Hvad er dit bedste barndomsminde fra Herning?
»Der kom biblioteksbus til os ude på landet, hvor jeg gik i skole. Der er 9 kilometer til Herning, og det var ikke tit, vi kom derind. Det bedste for mig som barn var at komme ind på biblioteket, som var et totalt slaraffenland«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind