0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Da det gik vildt for sig på Rådhuspladsen med Mikkel Hansen og guldpokalen, efter VM i Danmark og Tyskland var afsluttet. Nu kan danskeren med sine holdkammerater se frem til en EM-slutrunde i 2020, der afvikles i Sverige, Norge og Østrig.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens bedste Hansen: Jeg kan holde det her niveau flere år endnu

Den danske håndboldspiller, der nu er kåret til Verdens Bedste i 2018, siger til Politiken, at han er endnu bedre i år. Og at han ser frem mod EM og OL.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det var forårslunt i Paris, og håndboldstjernen Mikkel Hansen var ude at trille med barnevognen og sønnen Eddie Max, da Politiken fangede ham på telefonen.

Det var dagen efter den danske håndboldspillers officielle udnævnelse til ’Verdens Bedste’, kåret af det internationale håndboldforbund, IHF. Og det var tredje gang, Mikkel Hansen modtog den fornemme hæder.

»Selvfølgelig er jeg beæret og stolt. En sådan pris er man jo altid glad for at få«, sagde Mikkel Hansen.

»Det er et anerkendende klap og en stor ros, og som spiller er det rart at vide, at det, man løber rundt og laver, værdsættes og respekteres. Så ja, jeg er stolt«.

Dette år er bedre

Mikkel Hansen og hans holdkammerater hos Paris S-G nyder i øjeblikket stor succes i den franske liga og i den europæiske Champions League.

»Og det er jo det, det hele handler om. At man som spiller gør sit bedste og bidrager til at ens hold kan vinde noget. Det bestræber jeg mig på – og en pris som denne bekræfter mig i, at jeg gør det rigtige«.

Var 2018 et særligt godt år for dig?

»Nej, egentlig ikke. Det var ikke mit bedste år, synes jeg. Jeg fik ikke så meget spilletid på klubholdet, som jeg gerne ville, og med landsholdet tabte vi EM-semifinalen i Kroatien til Sverige og bronzekampen til Frankrig. Min egen vurdering er, at jeg har spillet på et anderledes højt niveau i denne sæson, både i december og januar, hvor vi vandt VM«, svarede Mikkel Hansen.

Tilbage til hverdagen

Alligevel bliver du kåret som Verdens Bedste i 2018. Det er vel ikke tosset?

»Slet ikke. Og prisen kommer på det helt rigtige tidspunkt – nu, hvor det er hverdag igen efter VM-festlighederne«.

Var det svært at vende tilbage til Paris og ligahåndbold efter de festlige medaljedage i Danmark?

»Ja, det var specielt. Vi fik jo dårligt festet færdigt og sunket alle de gode indtryk, før det var hverdag igen. Men heldigvis har overgangen været god. Min klub havde jo alle mand afsted til VM, så alle spillere var godt brugte, men vi har som hold spillet fornuftigt og klaret os godt. Det ser fint ud«, lød det fra manden med barnevognen.

Hvordan ser du fremtiden for landsholdet, nu da VM-titlen er kommet i hus og alt er vundet?

»Den nærmeste fremtid tegner godt. Vi har et rutineret hold med spillere i den helt rigtige alder, og jeg kan da forestille mig, at alle tager det næste EM og OL i Tokyo 2020 med. Derefter er det spændende og interessant at se, hvem der stopper«.

Holder niveauet i flere år

Hvad med dig selv? Skal du også træffe en beslutning efter OL næste år?

»Nej, der er jeg ikke endnu. At blive kåret til Verdens Bedste er meget inspirerende og giver mig også et signal om, at jeg har meget mere at give til håndbold. Jeg har det sjovt med at spille, jeg glæder mig over at være med. På en måde er jeg ikke i tvivl om, at jeg kan holde niveauet i flere år endnu, så hvorfor skulle jeg stoppe på landsholdet? Nej, det bliver der ikke tale om«.

Og så trillede Mikkel Hansen videre med sønnen i de parisiske gader – og med bemærkningen om, at »det at være far er godt nok det fedeste, jeg har prøvet. Også i sammenligning med at vinde EM, VM og OL«.Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden