0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

117 nuværende eller tidligere elitesvømmere har besvaret undersøgelse til svømmerapport.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Baggrund og fakta om svømmerapporten

117 nuværende eller tidligere elitesvømmere har besvaret undersøgelse til svømmerapport. 44 er interviewet.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det ved vi om tilblivelsen af svømmerapporten, der fredag konkluderede, at der i en periode fra 2003 til 2013 blev begået betydelige ledelsessvigt hos navnlig Dansk Svømmeunion, men også Team Danmark:

Baggrund for rapporten

I foråret 2019 bragte DR en dokumentar med titlen ’Svømmestjerner under overfladen’. Dokumentaren, der afdækkede en række forhold for elitesvømmere under Dansk Svømmeunion, var genstand for stor mediebevågenhed og gav anledning til kritik af de involverede organisationer.

På den baggrund satte Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark – efter samråd med Kulturministeriet – en uvildig undersøgelse af forholdene i gang.

I juli måned blev Kammeradvokaten tildelt opgaven som uvildig undersøger, og dette arbejde mundede ud i rapporten.

Sådan blev rapporten til

Undersøgelsen bygger blandt andet på interviews med 80 personer – herunder elitesvømmere, forældre, bestyrelsesmedlemmer, ansatte og frivillige i organisationerne inklusive trænere og klubtrænere.

I alt 44 elitesvømmere er blevet interviewet – herunder 16 som fortsat er aktive.

Spørgeskemaundersøgelsen er sendt ud til 183 nuværende og tidligere elitesvømmere. 117 har besvaret hele undersøgelsen, og 22 har besvaret dele af undersøgelsen. Det svarer til, at 76 % af modtagerne har svaret helt eller delvist.

Der har været gennemgang af relevante dokumenter. Herunder har der været fuld adgang til Team Danmarks dokumentarkiv samt udlevering af mailbokse med over 75.000 mails.

Der har været sparring med en referencegruppe bestående af personer med teoretisk og/eller praktisk erfaring med eliteidræt.

Download hele rapporten her

Kilder: DIF

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden