Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Foto: Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Med to fingre i vejret signalerer kasakheren Alexey Lutsenko antallet af sine etapesejre i den aktuelle udgave af Tour of Oman.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Succeshold med stærkt dansk islæt stormer til tops på den internationale scene

Efter syv sejre de seneste tre dage indtager Astana nu en delt førsteplads på firmaholdenes vinderrangliste.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Syv sejre på tre dage gør uden konkurrence det kasakhiske Astana-mandskab til øjeblikkets suveræne succeshold i international cykelsport, og eftersom der er hentet yderligere en gevinst for godt en uge siden, er Jakob Fuglsang og Co. på rekordtid stormet til tops på sæsonens vinderrangliste.

Her indtager Astana en delt førsteplads sammen med australske Mitchelton-Scott og belgiske Deceuninck-Quick Step, der ligeledes er noteret for otte sejre.

Det antal sørgede den kasakhiske mester Alexey Lutsenko for, at manager Alexandr Vinokourovs tropper nåede op på, da han for anden dag i træk var første mand over stregen i Tour of Oman og ligeledes kunne juble over erobringen af førertrøjen.

Astanas otte succeser er foruden af Lutsenko hjemført af spanierne Ion Izagirre (samlet i Volta a Valenciana), Pelle Bilbao (etape i Vuelta a Murcia), Luis León Sancehz (etape og samlet i Murcia), Gorka Izagirre (samlet Tour de la Provence) samt colombianeren Miguel Angel Lopez (samlet i Tour Colombia).

Det kasakhiske kollektivs stærke danske islær Jakob Fuglsang, Magnus Cort og debutanten Jonas Gregaard Wilsly har alle optrådt i markante hjælperroller, og lige nu sidder Lars Michaelsen desuden ved rattet i sportsdirektørbilen i Oman.

Kristoff måtte af med førertrøjen

På den 192,5 km lange 3. etape fra Shati Al Qurum til Qurayyat sørgede drilsk sidevind og kuperet terræn i den afsluttende fase for kraftig splittelse.

Blandt dem, der lige inden selve finalen måtte slippe fronten, var den norske indehaver af førertrøjen Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), der på de sidste km mistede 4.14 minutter.

Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Foto: Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Førertrøjen kunne Alexey Lutsenko også lade sig hylde i efter dagens etape i Tour of Oman.

Lutsenkos triumf i dag var knap så overbevisende som søndagens, men da han trådte an med 500 m tilbage af stigningen op mod mål, formåede han lige netop at holde en trio bestående af spanieren Jesus Herrada (Cofidis), den belgiske OL-guldvinder Greg van Avermaet (CCC Team) og den tidligere portugisiske verdensmester Rui Costa (UAE Team Emirates) 1 sekund bag sig.

Etapen skabte markant omvæltning i klassementet, hvor top-10 nu ser således ud: 1. Lutsenko, 2. Herrada 18 sekunder, 3. van Avermaet 20, 4. Costa 24, 5. Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida) 27, 6. Eliot Lietaer (Wallonie-Bruxelles) 29, 7. Ryan Gibbons (Dimension Data) 30, 8. Elie Gesbert (Arkéa-Samsic) 34, 9. Ouentin Pacher (Vital-Concept), 10. Oliver Naesen (AG2R) begge samme tid.

Cort sad længe hos Lutsenko

Magnus Cort sad meget længe i front sammen med Lutsenko og sørgede for at støtte holdkammeraten optimalt. Da kasakheren selv overtog kommandoen, var danskerens opgave tilendebragt, og han noteredes i mål som nr. 39 for et minus på 5.27 minutter.

Løbets anden danske deltager Jesper Hansen (Cofidis), hvis job det var at assistere Jesus Herrada bedst muligt, sluttede kort efter landsmanden 5.51 minutter bagude som nr. 57.

»Feltet blev flere gange spredt på grund af sidevinden, og i dag har jeg virkelig grund til at takke mine holdkammerater, fordi de konstant sørgede for, at jeg befandt mig på det rigtige sted«, siger den 26-årige Alexey Lutsenko i en pressemeddelelse fra Astana.

»Jeg føler, at jeg er inde i en stærk periode lige nu, og det skyldes helt sikkert, at vi har været på en længere højdetræningslejr på Tenerife«.

»Den har virkelig styrket mig, og nu håber jeg da at kunne vinde løbet samlet for andet år i træk, selv om jeg udmærket er klar over, det bliver svært«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kongeetapen venter på onsdag

Det seks dage lange arrangement i det sydøstlige hjørne af Den Arabiske Halvø er ligesom Ruta del Sol og Volta ao Algarve, der indledes på onsdag, de første af sæsonens etapeløb, som hører hjemme i kategorien lige under WorldTour-løbene, og det indebærer da også, at det er et stærkt felt, som boltrer sig i Ørkenstaten.

Også på morgendagens etape skal rytterne gennem et terræn, der måske viser sig mere vanskeligt end det umiddelbart forekommer, og i hver fald gav adskillige af aktørerne udtryk for, at den netop overståede udfordring var væsentligt skrappere end de havde regnet med.

Den altafgørende kappestrid dukker dog nok først op på onsdag, når den næstsidste etape slutter med en klatretur op til Jabal Al Akhdhar, det såkaldte Green Mountain, der har befundet sig på rutekortet i 9 af de 10 hidtidige udgaver af løbet og altid har haft væsentlig indflydelse på det endelige udfald.

Sidste år sejrede således Lutsenkos colombianske holdkammerat Miguel Angel Lopez, men kasakheren blev nr. 2 i samme tid og overtog førertrøjen fra Greg van Avermaet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden