Jakob Fuglsang på vej mod den flotte andenplads på enkeltstarten i Ruta del Sol. Foto: Astana/Gatty Images.

Jakob Fuglsang på vej mod den flotte andenplads på enkeltstarten i Ruta del Sol. Foto: Astana/Gatty Images.

Cykling

Jakob Fuglsang bedre end nogensinde må indkassere et bittert, minimalt nederlag

Jakob Fuglsang leverede i Ruta del Sol karrierens bedste enkeltstartsresultat i et etapeløb, men måtte ligesom Søren Kragh Andersen i Portugal se sig henvist til andenpladsen med 2 sekunder.

Cykling

To imponerende danske tempopræstationer på de sydeuropæiske landeveje tilføjedes et smertende stænk af bitter ærgrelse, da både Jakob Fuglsang (Astana) og Søren Kragh Andersen (Sunweb) i henholdsvis Ruta del Sol og Volta ao Algarve måtte sig henvist til andenpladsen med blot 2 sekunder.

For begge gælder det, at de i høj grad er med i kampen om den endelige hæder i de fem dage lange arrangementer – Fuglsang som nr. 2 med et minus på 7 sekunder til belgieren Tim Wellens (Lotto Soudal) og Søren Kragh på 3.pladsen 36 sekunder efter den 20-årige slovenske debutant Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

For den 33-årige Jakob Fuglsangs vedkommende var der tale om den bedste placering nogensinde på en enkeltstart i et etapeløb, da han med tiden 22.25 minutter for de 16,2 km fra Mancha Real til La Guardia de Jaen, kun måtte bøje sig for indehaveren af førertrøjen Tim Wellens.

Ikke en enkeltstart, der passede Fuglsang

»Det var ikke just en enkeltstart, der lå særlig godt til mig, eftersom den var ret kort og eksplosiv«, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

»Jeg ville have foretrukket længere stigninger, men i dag blev vi budt på en hård, men kort både til at begynde med og til sidst, mens der midtvejs var et langt stykke, hvor det gik nedad«.

»Jeg gav mig fuldt ud, og det er da en skam, at det ikke var nok til at vinde, når jeg nu var så tæt på«.

»Men vi har en skrap etape i morgen, og vi fik i dag bevis for, at vi råder over et meget stærkt hold. Det må vi så prøve at udnytte på den næste etape«.

Astana med tre mand i top-10

Astana havde med Ion Izagirre som nr. 3 og Pello Bilbao som nr. 7 på etapen tre ryttere i top-10, og sammenlagt ser denne nu således ud : 1. Wellens 10.42.05 timer, 2. Fuglsang 7 sekunder, 3 Izagirre 14, 4. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) 18, 5. Jack Haig (Mitchelton-Scott) 21, 6. Bilbao 28, 7. Matej Mohoric ( Bahrain Merida) 39, 8. Aleksandr Vlasov (Gazprom) 56, 9. Adam Yates (Mitchelton-Scott) 1.04 minut, 10. Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) 1.16.

Løbets anden danske deltager Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) ligger nr. 125 af de 127 tilbageværende ryttere med et minus på 31.53 minutter.

Det afgørende slag på morgendagens 119 km fra Armilla til Granada udkæmpes sandsynligvis på den 16,2 km lange klatretur med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,7 op til toppen af Hazallanas i 1.671 meters højde.

Fra bjergspurten resterer endnu 22 km til mål, og langt størstedelen af dem foregår på en susende nedkørsel, inden det flader ud frem mod opløbet.

Måtte bøje sig for schweizisk specialist

I Volta ao Algarve blev rytterne sendt ud på 20,3 km i kamp mod klokken med start og mål i Lagoa, og her var spændingen set fra et dansk synspunkt knyttet til, om 24-årige Søren Kragh Andersen formåede at leve op til forventningerne.

Det lykkedes i næsten maksimal grad, men altså ligesom i Fuglsangs tilfælde rakte indsatsen »kun« til andenpladsen, da den et år ældre schweiziske specialist Stefan Küng (Groupama-FDJ) havde tilbagelagt distancen i 24.33 minutter, inden danskeren gik i aktion.

Der var spænding lige til det sidste, men tidtagningen stoppede ved 24.35 for Søren Kragh, der efter det snævre nederlag kan trøste sig med, at indsatsen betød, at han avancerede fra 6. til 3. pladsen i det samlede klassement.

Søren Kragh : Det var en super god dag

»Selvfølgelig er det da ærgerligt at blive slået med så lille en margin, men overordnet synes jeg, at det var en super god for mig«, lyder det fra Søren Kragh Andersen på Team Sunwebs hjemmeside.

»Jeg er vældig glad for de signaler kroppen sendte mig på enkeltstarten, og de viser, at formen er i orden«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det er ligeledes motiverende at se, hvordan hele holdet klarer sig fint, men nu handler det om at være fokuseret også på de to sidste etaper«.

Tadej Pogacar leverede med en 5. plads på etapen 17 sekunder efter Küng et flot forsvar af førertrøjen.

Mads Pedersen ind som nr. 7

Dansk opmuntring var der også til Mads Pedersen (Trek Segafredo), der blev nr. 7 slået med 36 sekunder.

Top-10 sammenlagt ser således ud inden morgendagens 198 km lange 4. etape fra Albufeira til Tavira, der formodes at appellere til sprinterne : 1. Pogacar 10.16.14 timer, 2. Enric Mas (Deceuninck-Quick Step) 31 sekunder, 3. Søren Kragh 36, 4. Wout Poels (Team Sky) 37, 5. David De la Cruz (Deceuninck-Quick Step) 57, 6. Sam Oomen (Sunweb) 1.08 minut, 7. Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) 2.12, 8. Nelson Powless (Jumbo-Visma) 2.12, 9. Marc Hirschi (Sunweb) 2.35, 10. Amaro Antunes (CCC Team) 2.43.

De øvrige danskeres placeringer : 15. Michael Valgren (Dimension Data) 3.11, 61. Casper Pedersen (Sunweb) 14.17, 89. Mads Pedersen 22.34, 143. Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) 30.37, 157. Lars Bak (Dimension Data) 36.04.

Riwal Readynez fint fra start i Frankrig

Danmarks eneste helprofessionelle mandskab Riwal Readynez havde i dag sæsonens anden start i Tour du Haut-Var og slap fint fra den 154 km lange 1. etape fra Vence til Mandelieu la Napoule.

Det afgørende fremstød skabtes på den sidste af dagens tre stigninger Col du Tanneron og på den efterfølgende krævende nedkørsel.

14 mand nåede samlet til mål med den belgiske klassikerspecialist Sep Vanmarcke som vinder foran franskmanden Julien El FGares (Delko-Marseille) og italieneren Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I selskab med to franske stjerner

Med i den gruppe var ligeledes Riwal Readynez’ svensker Lucas Ericsson, der sikrede sig 6. pladsen og dermed et fint udgangspunkt for de videre strabadser.

Også løbets to franske superstjerner Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) og Romain Bardet (AG2R) befandt sig i det selskab som nr. 8 og 13.

Riwal Readynez havde Rasmus Quaade og nordmanden Sindre Lunke i mål som nr. 22 og 21 med et minus på 52 sekunder, mens Emil Vinjebo satte 1.40 minut til som nr. 33.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden