Mauricio Pochettino er på udkig efter sit første point i denne sæsons udgave af mesterligaen.
Foto: Steven Paston/AP

Mauricio Pochettino er på udkig efter sit første point i denne sæsons udgave af mesterligaen.

Champions League

Christian Eriksen og Tottenham pisket til sejr

I aften spiller Tottenham mod PSV i Champions League. Holdet står uden point og er dermed tvunget til at hive en sejr i land, hvis drømmen om avancement skal leve videre.

Champions League

»Det er en kamp, der skal vindes«.

Sådan sagde Tottenham-træner Mauricio Pochettino ifølge Sky Sports om aftenens kamp mod PSV på gårsdagens pressemøde.

Et nederlag eller uafgjort vil efterlade holdet med minimum fem og potentielt syv point op til den nødvendige andenplads.

Pochettino uddybede: »De tre point er altafgørende for at holde sig i live i turneringen«.

Foruden at være pointmæssigt presset har træner Mauricio Pochettino også sine udfordringer på holdkortet.

Forsvarsgeneralen Jan Vertonghen og det offensive es Dele Alli er begge ude med skade, mens venstrebacken Danny Rose ligeledes er ukampdygtig.

Danske Christian Eriksen er for nyligt vendt tilbage fra en skade og fik de sidste fem minutter i weekendens opgør mod West Ham. Pochettino udtalte på pressemødet op til kampen, at danskeren er klar, men at det er tvivlsomt, om hvorvidt han kommer til at starte inde.

De tre point er altafgørende for at holde sig i live i turneringen

Modstanderne fra PSV Eindhoven har heller ikke fået point i gruppespillet endnu, men er i forrygende form i den hjemlige liga. De har vundet de første ni kampe og har en imponerende målscore på 36-3. Senest vandt de i weekenden 6-0 på hjemmebane mod FC Emmen.

Hollænderne har en giftig angrebsduo i skikkelse af Luuk de Jong og Hirving Lozano, der deler topscorerværdigheden i Æresdivisionen med 8 mål hver. Sidstnævnte spillede i sommer en stor VM-turnering for Mexico og var i sommerens transfervindue rygtet til europæiske storklubber som Barcelona og Juventus.

Hos Tottenham er der stor respekt for aftenens modstander.

»PSV er et godt offensivt hold med en masse kvalitetspillere«, udtalte Pochettino på pressemødet og pointerede, at det bliver en svær kamp, der vil bære præg af, at begge hold er pressede til sejr.

Tottenham og PSV spillede senest mod hinanden i 2008. Her mødtes de i 1/8-finalen i Uefa Cuppen, hvor hollænderne gik videre efter straffesparkskonkurrence.

Aftenens opgør spilles på Phillips Stadium i Eindhoven og fløjtes i gang kl. 18.55.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce