Mikkel Hansen startede svagt i opgøret mod Østrig tirsdag afte, men han spillede sig gevaldigt op efter pausen.
Foto: Jens Dresling

Mikkel Hansen startede svagt i opgøret mod Østrig tirsdag afte, men han spillede sig gevaldigt op efter pausen.

Håndbold

Danmark tager den fjerde storsejr på stribe

Efter en 28-17-sejr er der lagt op til stor gruppefinale torsdag mod formstærke Norge.

Håndbold

Puha, tænkte mange nok i Boxen i Herning og ude omkring ved tv-skærmene, da det danske håndboldlandshold i VM-kampen startede rystende svagt. Nu blev det ved forskrækkelsen efter den miserable indledning og med sejren på 28-17 over Østrig er der nu lagt i kakkelovnen til et mægtigt opgør mod Norge i morgen – en kamp, der gælder gruppesejren over retten til at tage fire point med over i mellemrunden.

Men det kneb nu ganske gevaldigt at komme op i det rette tempo mod Østrig inde gæsterne blev løbet over ende.

Inden da havde de få østrigske tilskuere taget sig til hovedet og kigget vantro til hinanden. Hvad sker der, spurgte deres udtryk, da deres hold 18 minutter inde i 1. halvleg førte 7-3 over Danmark. VM-værterne. De olympiske mestre.

Jo, der skete det, at det danske hold spillede grusomt nervøst og usammenhængende i de første knap 20 minutter af VM-kampen mod alpelandet.

Som det var tilfældet med Saudi-Arabien, havde Østrig stort held med at trække tempoet ud af kampen og spille ekstremt lange angreb.

Samtidig var den danske effektivitet forfærdelig dårlig. Holdet lavede tekniske fejl i de tre første angreb, men fik hurtigt spillet sig frem til nogle åbne chancer. Afslutningerne blev bare lidt for pressede, og dermed fik de danske spillere pludselig gjort Østrig keeper Kristian Filipovic til verdens bedste.

Timeout hjalp ikke meget

Han snuppede tre på stribe fra gennemrutinerede Lasse Svan, og Mikkel Hansen brændte alle sine fire forsøg – heraf et straffekast.

Ved 5-2 til Østrig tog landstræneren en timeout, uden at det hjalp synderligt, men ved 7-3 til gæsterne vendte kampen.

Lasse Svan blev hevet ud på bænken, Nikolaj Jacobsen beordrede overtalsspil, hvilket betød, at Niklas Landin løb ud, når Danmark angreb, og dermed gav plads til en ekstra markspiller.

Det var et smart træk, for det sendte Danmark tilbage i kampen, mens Østrig i halvlegens resterende knap 12 minutter blot scorede en enkelt gang.

Landin-effekten

Danmark fik et par hurtige mål, Niklas Landin begyndte at tage fra i målet, og vupti gyngede Boxen pludselig, mens angrebene rullede ned mod Filipovic.

Kontraerne begyndte at sidde i skabet, og selv forsvarsklippen Henrik Møllgaard fik scoret på den konto. I alt scorede Danmark otte mål i de sidste 11 minutter før pausen, og Østrig havde meget svært ved at finde modtræk.

Patrekur Johannesson kiggede på kollega Nikolaj Jacobsen og sendte ligeledes syv markspillere på banen, men det havde langt fra samme effekt, som da danskerne foretog trækket.

Selv om det danske mandskab ’kun’ havde en føring på tre mål ved pausen, så var kampen knækket. Østrig havde mere end svært ved at komme frem til scoringer, og da samtidig det danske kontratog kom i om ikke vante omdrejninger så dog op i et hæderligt tempo, kunne de mange tusinde tilskuere begynde at sejle op ad åen.

Godt nok formåede Østrig at reducere til 15-12, men så begyndte det at gå stærkt den anden vej, og Danmark viste den forskel, der bør være mellem de to hold. Mellem et hold, der tabte til Chile og de olympiske mestre.

Lauge den drivende kraft

Det var især Rasmus Lauge, som drev spillet frem, og på en dag, hvor Mikkel Hansens skud ikke havde den vanlige kvalitet, slog Flensburg-spilleren også til som målscorer.

Mikkel Hansen var så i stedet god til at sætte medspillerne i scene og leverede en stribe målgivende afleveringer.

Med 10 minutter igen førte Danmark 23-13, og på det tidspunkt var Jeppe for længst trillet ud af baronens seng.

Danmarks trup mod Østrig bestod igen af kun 15 spillere. Venstre fløj Casper U. Mortensen er endnu ikke kommet sig over den knæskade, han pådrog sig mod Tunesien. Der foreligger ikke nogen prognoser for, hvornår Barcelona-spilleren kan spille.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce