Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mikkel Hansen startede svagt i opgøret mod Østrig tirsdag afte, men han spillede sig gevaldigt op efter pausen.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark tager den fjerde storsejr på stribe

Efter en 28-17-sejr er der lagt op til stor gruppefinale torsdag mod formstærke Norge.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Puha, tænkte mange nok i Boxen i Herning og ude omkring ved tv-skærmene, da det danske håndboldlandshold i VM-kampen startede rystende svagt. Nu blev det ved forskrækkelsen efter den miserable indledning og med sejren på 28-17 over Østrig er der nu lagt i kakkelovnen til et mægtigt opgør mod Norge i morgen – en kamp, der gælder gruppesejren over retten til at tage fire point med over i mellemrunden.

Men det kneb nu ganske gevaldigt at komme op i det rette tempo mod Østrig inde gæsterne blev løbet over ende.

Inden da havde de få østrigske tilskuere taget sig til hovedet og kigget vantro til hinanden. Hvad sker der, spurgte deres udtryk, da deres hold 18 minutter inde i 1. halvleg førte 7-3 over Danmark. VM-værterne. De olympiske mestre.

Jo, der skete det, at det danske hold spillede grusomt nervøst og usammenhængende i de første knap 20 minutter af VM-kampen mod alpelandet.

Som det var tilfældet med Saudi-Arabien, havde Østrig stort held med at trække tempoet ud af kampen og spille ekstremt lange angreb.

Samtidig var den danske effektivitet forfærdelig dårlig. Holdet lavede tekniske fejl i de tre første angreb, men fik hurtigt spillet sig frem til nogle åbne chancer. Afslutningerne blev bare lidt for pressede, og dermed fik de danske spillere pludselig gjort Østrig keeper Kristian Filipovic til verdens bedste.

Timeout hjalp ikke meget

Han snuppede tre på stribe fra gennemrutinerede Lasse Svan, og Mikkel Hansen brændte alle sine fire forsøg – heraf et straffekast.

Ved 5-2 til Østrig tog landstræneren en timeout, uden at det hjalp synderligt, men ved 7-3 til gæsterne vendte kampen.

Lasse Svan blev hevet ud på bænken, Nikolaj Jacobsen beordrede overtalsspil, hvilket betød, at Niklas Landin løb ud, når Danmark angreb, og dermed gav plads til en ekstra markspiller.

Det var et smart træk, for det sendte Danmark tilbage i kampen, mens Østrig i halvlegens resterende knap 12 minutter blot scorede en enkelt gang.

Landin-effekten

Danmark fik et par hurtige mål, Niklas Landin begyndte at tage fra i målet, og vupti gyngede Boxen pludselig, mens angrebene rullede ned mod Filipovic.

Kontraerne begyndte at sidde i skabet, og selv forsvarsklippen Henrik Møllgaard fik scoret på den konto. I alt scorede Danmark otte mål i de sidste 11 minutter før pausen, og Østrig havde meget svært ved at finde modtræk.

Patrekur Johannesson kiggede på kollega Nikolaj Jacobsen og sendte ligeledes syv markspillere på banen, men det havde langt fra samme effekt, som da danskerne foretog trækket.

Selv om det danske mandskab ’kun’ havde en føring på tre mål ved pausen, så var kampen knækket. Østrig havde mere end svært ved at komme frem til scoringer, og da samtidig det danske kontratog kom i om ikke vante omdrejninger så dog op i et hæderligt tempo, kunne de mange tusinde tilskuere begynde at sejle op ad åen.

Godt nok formåede Østrig at reducere til 15-12, men så begyndte det at gå stærkt den anden vej, og Danmark viste den forskel, der bør være mellem de to hold. Mellem et hold, der tabte til Chile og de olympiske mestre.

Lauge den drivende kraft

Det var især Rasmus Lauge, som drev spillet frem, og på en dag, hvor Mikkel Hansens skud ikke havde den vanlige kvalitet, slog Flensburg-spilleren også til som målscorer.

Mikkel Hansen var så i stedet god til at sætte medspillerne i scene og leverede en stribe målgivende afleveringer.

Med 10 minutter igen førte Danmark 23-13, og på det tidspunkt var Jeppe for længst trillet ud af baronens seng.

Danmarks trup mod Østrig bestod igen af kun 15 spillere. Venstre fløj Casper U. Mortensen er endnu ikke kommet sig over den knæskade, han pådrog sig mod Tunesien. Der foreligger ikke nogen prognoser for, hvornår Barcelona-spilleren kan spille.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden