Foto: Kim Kyung-hoon/Ritzau Scanpix
Tennis

Ubehagelig modstander: Veltrimmet Wozniacki overbevisende fra start i titelforsvaret

Caroline Wozniacki spillede på højt niveau i 1. runde af Australian Open.

Tennis

En solid serv, masser af vinderslag, stort løbearbejde, overblik og tålmodighed var de ingredienser, Caroline Wozniacki gjorde brug af, da hun i overbevisende stil indledte sit titelforsvar ved Australian Open i Melbourne.

Her var den lidt uortodokse 24-årige belgier Alison Van Uytvanck modstanderen i 1. runde-opgøret, som sluttede med en solid dansk sejr på 6-3, 6-4. Alison Van Uytvanck måtte dermed for femte gang af fem mulige forlade sæsonens første grand slam-turnering efter 1. runde.

I 2. runde skal Caroline Wozniacki op mod den rutinerede 30-årige svensker Johanna Larsson, der fik sin arbejdsdag forkortet, da hviderusseren Vera Lapko måtte opgive skadet ved 7-6, 3-0 i svensk favør.

Et ubehagelig godt håndled

På Rod Laver Arena, hvor den 28-årige Wozniacki (seedet 3) for et år siden besejrede rumæneren Simona Halep i 2018-finalen, hamrede den veltrimmede forsvarende mester 21 vinderslag forbi verdens nummer 52, der har et fleksibelt håndled, som kan gøre det vanskeligt for modstanderen at ’læse’ hendes slag.

Caroline Wozniacki var dog grundigt forberedt, og efter en tæt indledende fase, hvor belgieren spillede med fin variation, men også havde en fejlkvote langt over, hvad man kan tillade sig at have mod en spiller med en så solid defensiv styrke som danskeren, kom niveauforskellen til udtryk, da Wozniacki fik brudt til 4-2 i første sæt efter dobbeltfejl af Van Uytvanck.

Alison Van Uytvanck kom på ny godt fra start i 2. sæt, men Wozniacki holdt trykket med begavede slag og blev belønnet med servegennembrud til 2-1. Derfra var der trods kvalificeret belgisk modstand aldrig tvivl om udfaldet af opgøret.

Den effektive Caroline Wozniacki agerede periodevis på mesterligt niveau. Danskeren besvarede de fleste af belgierens udfordringer med afgørende slag fra øverste hylde og fik hevet pligtsejren i land efter 93 minutter, da hun med et offensivt fremstød til nettet hamrede sin 21. vinder forbi Alison Van Uytvanck.

Det er sjældent, at man ser to spillere spille på så flot et niveau

»Hun var en ubehagelig modstander og spillede meget godt. Første sæt var på et meget højt niveau og hun intensiverede sit spil og ramte boldene godt«, lød det fra Caroline Wozniacki i det obligatoriske on court-interview efter sejren.

Den betragtning var far og træner Piotr Wozniacki enig i.

»Jeg fik et chok, faktisk. Det er sjældent, at man ser to spillere spille på så flot et niveau«, siger Piotr Wozniacki til Ritzau.

Han peger på en særligt udslagsgivende faktor i datterens 8. sejr på stribe ved Australien Open.

»Koncentration var afgørende. Generelt var det nøglepunktet, at Caroline var fokuseret fra start til slut«.

»Jeg forstår godt, at hun har været nervøs. Det er naturligt i det her setup. Men hun holdt øjet på bolden. Hun tager de bolde, der lå fladt og dygtigt ved baglinjen«, lyder det fra Piotr Wozniacki.

Stærk start af Sharapova

Caroline Wozniackis opgør i 2. runde mod Johanna Larsson spilles onsdag. Klarer den forsvarende mester også den opgave, venter en gammel rival formentlig i 3. runde. Russeren Maria Sharapova (seedet 30) gjorde kort proces med den britiske kvalifikationsspiller Harriet Dart, der debuterede i Melbourne med 0-6, 0-6.

Maria Sharapova har også svensk modstand i 2. runde i form af Rebecca Peterson. 31-årige Sharapova har så småt mødet med Wozniacki i kikkerten.

»Vi skal begge igennem et par kampe inden da. Jeg forbereder mig på mange ting. Men det kunne være en god kamp«, siger den langlemmede 2008-vinder.

Kampen parti for parti

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce