Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: -/Ritzau Scanpix

»Alvorlig mangel på dømmekraft«: Britiske soldater skyder til måls efter foto af Corbyn

Labourlederen Jeremy Corbyn siger, at han er »chokeret« over, at soldater skød til måls efter et foto af ham.

Internationalt

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn fra arbejderpartiet Labour, siger, at han er »chokeret« over en video, hvor man ser britiske soldater skyde til mål efter et portræt af ham.

Det britiske militær har indledt en efterforskning af den adfærd, som nogle af militærets soldater har haft ved at skyde til mål efter arbejderpartiets leder.

Videooptagelser, som er lagt ud på sociale medier, viser medlemmer af det britiske faldskærmsregiment i Afghanistan skyde efter et foto af Corbyn.

Labourpolitikeren, der er kendt som en veteransocialist, har ofte været kritisk over for militærets indsats i Afghanistan og i Mellemøsten.

Mangel på dømmekraft

Den øverstbefalende for Den 16. Luftbårne Angrebsbrigade, brigadegeneral Nick Perry, siger, at »videoen viser total uacceptabel adfærd og alvorlig mangel på dømmekraft i en grad langt under det, vi venter af soldaterne i vor brigade«.

Han siger, at videoen er ved at blive »fuldt efterforsket«.

»Hæren er og vil altid være en totalt apolitisk organisation«, siger han.

Faldskærmsbrigaden har 400 soldater i Afghanistan som led i Natos indsats med at oplære og træne afghanske soldater.

Britiske politikere har rapporteret om et stigende antal trusler og frygt for deres sikkerhed i forbindelse med den meget spændte situation omkring brexitkrisen.

I sidste måned blev en mand idømt 28 dages fængsel for at have kastet et æg på Corbyn i vrede over brexitdebatten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden