0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andy Buchanan/Ritzau Scanpix
Foto: Andy Buchanan/Ritzau Scanpix

Theresa May. (Photo by Andy Buchanan / AFP)

Theresa Mays konservative får smæk ved lokalvalg efter brexit-kaos

Med 40 procent af stemmerne talt op har Det Konservative Parti mistet over 400 pladser i Englands bystyrer.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De britiske vælgere har straffet premierminister Theresa May og Det Konservative Parti hårdt for endnu ikke at have fundet en løsning på brexit.

Partiet har således fået en stor vælgerlussing ved torsdagens lokalvalg i England. Her skulle der vælges lokalpolitikere til mere end 8000 pladser i bystyrerne rundt om i England.

Med stort set alle stemmer talt op fredag aften fra de 259 lokalvalg har de konservative mistet over 1000 pladser, det skriver AP. Tidligere sad partiet på 60 procent af pladserne rundt om i landet.

Ifølge nyhedsbureauet har også oppositionspartiet Labour fået smæk af vælgerne. Partiet, som Jeremy Corbyn står i spidsen for, har mistet over 70 pladser.

Resultatet er ildevarslende for de to store partier forud for europaparlamentsvalget. Det afholdes i Storbritannien 23. maj.

En af de store vindere ved torsdagens lokalvalg er Liberaldemokraterne, der er imod det forestående brexit. Partiet står til at gå stort frem. Det samme gør Det Grønne Parti, der ligeledes anbefalede et nej til brexit i 2016.

Den konservative premierminister, Theresa May, erkender, at lokalvalget har været 'rigtig vanskeligt' for partiet.

Hun tager resultatet som et tegn på, at de britiske politikere hurtigst muligt skal finde en løsning på den fastlåste brexit-situation.

»Det er en vanskelig tid for vores parti. Det er valgresultatet et tegn på. Der er blevet leveret en klar besked til både os og til Labour: Kom i gang med at få gennemført brexit, siger May ifølge Reuters.

May holder for tiden møder med oppositionspartiet Labour om brexit.

Det er usædvanligt i britisk politik, at de to store partier på den måde samarbejder. Det er dog blevet nødvendigt, efter at det endnu ikke er lykkedes at få stemt en brexitaftale gennem i det britiske parlament.

Brexit er indtil videre blevet udskudt indtil senest den 31. oktober.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden