0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Se godt på dette billede: USA's charmeoffensiv i Grønland er gået op i gear

USA’s kommende konsulat i Grønland bliver en politisk sværvægter. De syv diplomater vil fylde godt blandt Nuuks beslutningstagere.

Pressefoto fra Twitter
Foto: Pressefoto fra Twitter

Den amerikanske ambassadør, Carla Sands tweetede tilfreds om »Arktis' lyse fremtid« efter delegationens møde med landsstyreformand Kim Kielsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et to dage langt besøg i Nuuk af præsidents Trumps håndgangne mand i det amerikanske udenrigsministerium har netop understreget, hvor hurtigt og hvor stærkt USA udbygger sin tilstedeværelse i den nordligste det af det danske rigsfællesskab.

Sammen med USA’s ambassadør i Danmark, Carla Sands, brugte udenrigsminister Mike Pompeos indflydelsesrige toprådgiver i det amerikanske udenrigsministerium, Thomas Ulrich Brechbühl, tirsdag og onsdag i Nuuk på møder med nøglepersoner i det grønlandske samfund.

Den store amerikanske interesse for Grønland kulminerede i august med præsident Trumps købstilbud. Det blev som bekendt afslået i kontante vendinger af både den grønlandske landsstyreformand, Kim Kielsen (Siumut), og statsminister Mette Frederiksen (S).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts