0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Verdens førende virusekspert: Derfor er coronavirus værre end ebola

Et amerikansk forskerhold med danske Kristian G. Andersen i spidsen har som de første analyseret arvemassen hos den virus, som lige nu hærger i det meste af verden. De har ad den vej fundet ud af, hvorfor den nye coronavirus smitter så hurtigt og kan fremkalde en dødelig lungebetændelse, og hvorfor den ikke er et biologisk våben, som nogle konspirationsteoretikere har påstået.

FOR ABONNENTER

Det er seks år siden, at jeg sidst interviewede den danske virusekspert Kristian G. Andersen fra forskningsinstituttet Scripps Research i Californien. Han var netop hjemvendt fra Sierra Leone, hvor han havde forsynet Kenema Government Hospital med et diagnoseværktøj, som han selv havde udviklet, og som skulle ruste hospitalet til at kunne teste for den frygtede ebolavirus.

For på det tidspunkt hærgede der en voldsom ebolaepidemi i Guinea, og Kristian G. Andersen var bekymret for, om nabolandet Sierra Leone også ville blive ramt. Med hans diagnoseværktøj ville de kunne diagnosticere en ebolapatient, hvis den dødbringende virus skulle krydse landegrænsen med et menneske som vært.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu