På tværs af blokkene på Christiansborg er der stemning for at tage kampen op med Google og kræve betaling til danske medier for de artikler, der kommer frem i Googles søgeresultater.
Google nægter imidlertid at betale for at vise links og korte uddrag. Australien er på vej med lovgivning, der kræver at Google betaler, men det fik fredag Google til at true med at lukke ned for søgetjenesten. Facebook truer med blokere mediernes mulighed for at sende nyheder ud på platformen, hvis de skal betale for det.
Men den risiko er både Socialdemokratiet, SF og Venstre parat til at løbe. Folketinget arbejder i disse måneder på at gennemføre et EU-direktiv om ophavsret i dansk lovgivning. Spørgsmålet om, hvorvidt Google skal betale for almindelige søgninger og Facebook for distribution af nyheder, har EU overladt til de nationale parlamenter.
Kasper Sand Kjær, Socialdemokratiets medieordfører, ser det som helt afgørende, at de danske medier får betaling.
»Vi har ikke den færdige model for, hvordan det skal gøres. Men vores politiske kompas ser sådan ud, at de store techgiganter i dag tjener styrtende med penge på at videreformidle andres indhold uden at betale for det«, siger han.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her