LÆR E-AVISEN AT KENDE

  Politikens e-avis er Politiken, som du kender den. Det er en komplet udgave af den trykte avis, men med langt flere muligheder.

  Læs mere om e-avisen eller prøv den med det samme.

  Island er fuld af sprogligt oprør og katastrofisk skønhed

  Byen Vik for foden af vulkanen Katla.
  Bogfolk:

  Sprudlende, islandske forfattere viser os, at Island altid er i sprogligt oprør, udbrud og affekt. I denne uges Bogfolk kan du høre Lise Garsdal fortælle om Ófeigur Sigurdssons aktuelle roman og om den islandske litteraturs katastrofiske skønhed. Vi når også omkring Paul Austers nye mammut-roman '4321'.

  Vil du have mere Bogfolk? Find det her

Annonce

  Er Lena Dunham den nye Woody Allen?

  Lena Dunham signs the wall at AOL Studios after participating in AOL's BUILD Speaker Series on Thursday, Sept. 24, 2015, in New York. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
  Politikens Poptillæg:

  Hun er elsket for at sætte nøgenhed, kropsidealer og psykisk sygdom på dagsordenen, men hun er også kritiseret for at være selviscenesættende og hyklerisk. Lena Dunham deler vandene, men én ting er sikkert; Hun er en af de mest magtfulde tv-skabere, og har med serien 'Girls' sat nye standarder for ungdomsserier. Lyt med når Politikens Poptillæg diskuter den 6. og sidste sæson.

  Annonce

For abonnenter

Annonce

  Musicalen er blevet et hit igen

  Illustration: Tomas Østergreen

  Hvad er en musical?

  Alle ved, hvad en musical er, ikke sandt?

  Noget lirumlarum og katten gør æg, noget overflade garneret med noget sukkergodt.

  Noget uforpligtende eskapisme, en lykkelig slutning i en tid, der ellers burde kalde på drastisk aktion, ikke postuleret lykke, ikke sandt?

  IKKE SANDT?!

  Nej, det er faktisk ikke sandt, men et langt stykke hen ad vejen ser folk, ser vi alle, det, vi vil se, det, vi forventer at se.

  Filmjournalist Michael Bo ser på musicalens væsen i anledning af premieren på den premiereaktuelle oscarfavorit 'La La Land'. Læs artiklen her.

Annonce

Skribenter

Annonce

For abonnenter