Studiefremdriftsreformen.
Dette meget lidt mundrette ord bør få danskerne, og særligt de studerende(!), op af stolen.
Reformen, der blev vedtaget inden sommerferien af regeringen, Venstre og Konservative, medfører nemlig en lang række urimelige krav til studerende, der skal få os hurtigere gennem vores uddannelser.
Reformen vil ganske givet nå sit mål, det vil sige at ekspedere flest mulig studerende igennem universiteterne på rekordtid, men samtidig vil den erodere mulighederne for at udfolde vores potentiale og opnå netop de kvalifikationer, som efterspørges på arbejdsmarkedet.
Reformen indeholder et krav om, at studerende skal tvangstilmeldes undervisning og eksamen svarende til 60 ECTS point pr. år (normeret tid).
LÆRERNE OG DE STUDERENDE
Derudover barsler Københavns Universitet med en hævning af studieaktivitetskravet til 45 ECTS. Dumper man 15 ECTS point på et år, skubbes uddannelsen ikke med disse 15 point, men tillægges det efterfølgende års fuldtidsstudie.
I givet fald skal den studerende altså læse mere, end hvad et års studie er normeret til. Endvidere planlægger Københavns Universitet at afskaffe muligheden for orlov på kandidatuddannelserne.
Studiefremdriftsreformen er et tab for den enkelte studerende, for universiteterne og for samfundet
Mathias Rigbolt m.fl.
Selv om orlov på kandidatuddannelsen ikke koster statskassen en bøjet femøre i SU.
Hvis de studerende ikke efterlever kravene, kan de se frem til ekspedition ud gennem universitetets port.
Kravene kommer til at betyde, at mulighederne for at tage studiejobs, deltage i studierelevant frivilligt arbejde og praktik, som for langt de fleste studerende er en fundamental del af deres studie, forværres dramatisk.
LÆS ARTIKEL
Studiefremdriftsreformen er et tab for den enkelte studerende, for universiteterne og for samfundet.
Reformen rammer først og fremmest de studerende.
Man skulle efterhånden tro, at det var gået op for politikerne, at man ikke får dygtige studerende ved at bure os inde bag universitetets mure i 5 år.
Vi studerende er ikke dovne. Vi drømmer ikke om at ligge på sofaen eller udnytte systemet. Vi forsøger konstant at øge vores kompetencer ved at lade teorien møde praksis.
Denne reform er endnu et eksempel på den perverterede styringslogik, der driver den danske uddannelsessektor, og dikterer, at vi skal leve op til arbitrære OECD-mål
Mathias Rigbolt m.fl.
Vi rejser ud i verden og sikrer Danmark en plads i globaliseringen. Vi udfører arbejde, som får det danske samfunds hjul til at rulle.
REDAKTØR
Alt dette står vi til at miste. Kun ved at tillade studerende et vist spillerum i tilrettelæggelsen af deres uddannelse får vi dygtige og motiverede samfundsborgere.
Skær bare i SU’en, men tillad os i det mindste reel frihed til selv at strukturere vores studietid til alles bedste.
Universitetet er en anden af reformens tabere.
LÆS ARTIKEL
Prorektor ved Københavns Universitet, Lykke Friis, opfordrer i en intern mail af 14. november alle studerende til at tilmelde sig undervisning som normeret, allerede inden reformen træder i kraft, hvis ikke man vil risikere senere at skulle studere mere end fuld tid, når reformen får sin virkning.
Denne form for slet skjult magtudøvelse tjener kun til at skabe umotiverede studerende og en polariseret kultur på universiteterne, i stedet for at stimulere et stærkt fagligt og kreativt studiemiljø.
Skriv kommentar