0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Debatindlæg om de forhadte børnebidrag: Skilsmisseforældre vil gerne forsørge deres børn, men ikke deres eks. Er det så underligt?

Fars og mors skilsmissekonflikter handler i høj grad om økonomi. Men forældreskabet skal ikke reduceres til bopæl eller ej, så far forsørger mor. For en 'single bopælsforælder' er langt fra det samme som 'enlig forsørger'.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2016 skiftede 23.000 børn fra at bo med begge deres forældre til kun at dele adresse med den ene. 4.000 børn flyttede med far og 19.000 børn med mor.

Rigtig mange af disse børn har ressourcestærke forældre, men det offentlige system arbejder alligevel på højtryk. Statsforvaltningen afgjorde i 2016 21.000 sager om børnebidrag og fik afsluttet 19.000 sager om samvær og 12.000 forlig om forældremyndighed. Og så er der de sager, der afgøres i retten.


Forældrene fortæller selv, at deres konflikter primært handler om økonomi. Opdragelse, fordeling af samvær og regler følger først længere nede på listen. Det viser en undersøgelse Epinion foretog for Egmont Fonden og Børns Vilkår i november 2015.
Selv blev jeg i 1999 alene med to børn på adressen. I dagens penge fik jeg godt 100.000 kr. i tilskud - 40.000 kr. i familieydelser og 60.000 kr. i børnebidrag fra børnenes far. Det er lidt mindre, end det man får i dag, hvor man som enlig forsørger også får et supplerende beskæftigelsesfradrag.

Til gengæld er børneydelsen nu indtægtsbestemt, og jeg havde derfor mistet noget der. Min egen indtægt var til den gode side, og derfor fik jeg da heller ikke hverken boligstøtte til min lejeudgift eller friplads til de to daginstitutioner.
I min