Sjælsmark. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Sjælsmark. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Forfatterne Kristina Stoltz og Kirsten Thorup har besøgt Sjælsmark Udrejsecenter: Det, vi så, var ren meningsløs afstraffelse

For to år siden skrev Kristina Stoltz og Kirsten Thorup om forholdene i Vridsløselille Statsfængsel og på Udrejsecenter Kærshovedgård her i avisen. De har nu besøgt Sjælsmark Udrejsecenter, som forfatterne mener »systematisk undergraver menneskers livskraft og tro på fremtiden – en form for psykisk tortur, der i princippet kan fortsætte i det uendelige«.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Det unge afghanske par i midten af tyverne, Zohra og Jafar, og deres to små børn bor på Udrejsecenter Sjælsmark. Det har de gjort siden juni 2017. Her er deres yngste, den elleve måneder gamle pige Mahya, kommet til verden. Vi sidder på gulvet på familiens værelse i en af den gamle kasernes lange barakker. Arsalan, deres fireårige søn, opholder sig i centrets børnehave.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce