Arkivtegning: Mette Dreyer
Foto: Mette Dreyer/Politiken-Tegning

Arkivtegning: Mette Dreyer

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Forhenværende overvismand: Det sejler fortsat i Skat, og skatteministeren kan tilsyneladende ikke bevise det modsatte

Gad vide hvad der foregår i Skatteministeriet. Har de kun travlt med interne omorganiseringer?

Debatindlæg

Der skal efterhånden meget til for at udløse forbavselse, når det drejer sig om det offentliges it-håndtering, især i Skatteministeriet. I søndags kunne Politiken oplyse, at det blev væsentligt dyrere at udvikle og drive det nye ejendomsvurderingssystem end først antaget. Og måske værre endnu: Kommer det nogensinde til at fungere?

Skatteministeriets amatøragtige styring af systemudviklingen indebar for det første, at væsentlige dele af de opgaver, som systemet skulle løse, ikke fra starten var inddraget i systemudviklingen. For det andet – og givetvis langt værre – mangler der fortsat dokumentation for, at systemet kan fungere. Statens It-råd anmodede således om, at Skatteministeriet skulle udarbejde denne dokumentation med budget- og tidsplan – det kaldes i New Public Management-sproget en businesscase – og som skulle foreligge senest i maj 2016. Den er endnu ikke fremlagt!

Skatteministeriet har oplyst, at den skulle komme i dette forår. Altså med over 3 års forsinkelse. Gad vide hvad der foregår i Skatteministeriet. Har de kun travlt med interne omorganiseringer? Og gad vide om det nye ejendomsvurderingssystem overhovedet bliver klar, så de nye vurderinger kommer tidsnok, til at boligbeskatningsaftalen fra maj 2017 kan gennemføres? Den aftale bygger jo grundlæggende på, at de nye vurderinger foreligger i passende tid, inden denne aftales hovedelementer træder i kraft primo 2021.

Lægges hertil, at det ikke oplyses, hvad det er for problemer, der forårsager udsættelse efter udsættelse samt budgetoverskridelser, bliver forundringen og skepsissen kun større. Så det kan godt være, som den betuttede skatteminister siger, at »det er helt på månen at antyde, at udviklingen sejler, og at projektet ikke bliver til noget, for det gør det«. Men hvis dette er tilfældet, hvorfor fremlægges der så ikke overbevisende dokumentation for dette udsagn? Skyldes det, at det ikke er muligt?

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce