Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Amir Nabil/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for saudiarabiske kvinder - og en dårlig dag for japanske pendlere

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Saudiarabiske kvinder. Om få uger ophæves det forbud mod at føre bil, som kvinder i Saudi-Arabien hidtil har været underlagt.

Lovændringen har skabt vrede blandt mange mænd i den fundamentalistiske ørkenstat. Nogle af dem har ligefrem kastet sig ind i en kampagne på de sociale medier for at kyse kvinder fra nogensinde at sætte sig bag et rat. Mændene har prædiket deres budskab under et hashtag, der kan oversættes til ’du skal ikke køre’.

Men nu er kampagnen eksploderet mellem hænderne på dem. Kvinderne har nemlig kapret hastagget – det er anvendt over 65.000 gange på Twitter siden i mandags, skriver BBC – og bruger det nu til at poste billeder af sig selv bag rattet, saudiarabiske teoribøger, lækre biler og så videre. Sådan! Gi’ den gas, damer!

En dårlig dag for...

Japanske pendlere. Togene i Japan har ry for at være så punktlige, at man kan stille sit ur efter dem. Derfor vækker det også opsigt, når der en sjælden gang går kuk i køreplanen.

Og i fredags gik det så galt i byen Notogawa, at trafikselskabet JR West nu har udsendt en pressemeddelelse for beklage og forklare. I en minutiøs beskrivelse af hændelsesforløbet skriver JR West, at et tog ved en fejl kørte fra perron hele 25 sekunder før planmæssig afgang klokken 7.12. »De gener, vi har påført vores kunder, er fuldstændig utilgivelige«, skriver selskabet ifølge Japan Today.

»Vi vil evaluere vores indsats og bestræbe os på at forhindre, at sådan en episode kan finde sted igen«. Man forstår, at det var en tung dag for de japanske pendlere. De ville næppe overleve den kollektive trafik her i landet.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden