Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto:: K.M.Chaudary/AP/Thomas Borberg
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En dårlig dag for børn i Colombia - og en god dag for voksne i Danmark

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En dårlig dag for ...

Børn i Colombia. I februar lancerede landet en plan for at udrydde børnearbejde. Men i går erkendte regeringen, at man er langt fra målet. 850.000 børn vurderes at arbejde i stedet for at gå i skole.

Børnene er ofte udsat for hårdt fysisk arbejde i mange timer i træk på fabrikker og i miner, selv om det er forbudt for børn under 15 år at arbejde. »Vi har fundet børn, der tigger, arbejder på markeder, på offentlige pladser, i lyskryds og i landdistrikterne«, siger Karen Abudinen, formand for landets agentur for beskyttelse af børn, til Reuters.

Mange af børnene er flygtninge fra det forarmede naboland Venezuela. Ifølge ILO vurderes 152 millioner børn i alderen 5-17 år på verdensplan at være udsat for en form for tvangsarbejde – som drengen på billedet fra Pakistan.

En god dag for ...

Voksne i Danmark. Krisen er ovre, friværdierne er igen et yndet samtaleemne over pindemadderne, og økonomien buldrer derudad i en grad, så de økonomiske vismænd maner politikerne til mådehold og advarer mod overophedning.

Onsdag kunne Danmarks Statistik så levere endnu en solstrålehistorie, idet første kvartal af 2018 sætter dansk rekord for lønmodtagerbeskæftigelse. Den hidtidige rekord stammer fra andet kvartal i 2008, men nu har 2.731.500 personer et lønmodtagerjob – 11.400 mere end den hidtidige rekord.

Statistikken inkluderer 16-64-årige personer, som er offentligt eller privat ansat i Danmark. Andelen af beskæftigede i aldersgruppen 16-64 år var dog større i 2008 – 71,9 pct. I dag er andelen godt 70 pct., fordi vi er blevet flere.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden