Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Lars Krabbe/Jacquelyn Martin/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Dansk Folkeparti - og en dårlig dag for Saudi-Arabien

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Dansk Folkeparti. En hed drøm går snart i opfyldelse for Dansk Folkeparti, når det beredne politi igen begynder at patruljere i Københavns gader. Rytterisektionen blev lukket i 2012, og politihestene blev solgt, men Dansk Folkeparti fik på sidste års finanslov øremærket 38 millioner kroner til at genindføre det ridende politi.

Københavns Politi har ellers flere gange sagt åbent, at ordensmagten slet ikke ønsker at råde over politiheste igen, men politikerne vil så gerne høre lyden af hestevrinsk og hove i brostenskvarterne, så sådan bliver det selvfølgelig.

Rigspolitiet har nu sendt opgaven i udbud og efterlyser cirka 20 heste »af en særlig beskaffenhed, som skal kunne fungere i og trives med opgaverne som politiheste«. Politiet har allerede købt de første fire heste: tre heste af racen dansk varmblod og en oldenborg, så nu går der formentlig ikke længe, før man igen kan glæde sig over lugten af hestemøg i hovedstadens gader. Måske har Københavns Politi til den tid fundet ud af at bruge hestene til noget fornuftigt.

En dårlig dag for ...

Saudi-Arabien. Det saudiarabiske regime stod i oktober bag den skandaløse likvidering af journalisten og systemkritikeren Jamal Khashoggi, som blev myrdet på det saudiarabiske konsulat i Istanbul.

Likvideringen har skabt international opstandelse, men USA’s præsident Trump har meldt ud, at likvideringen ikke skal ødelægge det gode forhold mellem USA og det stenrige olieland, som blandt andet køber våben for eksorbitante summer af USA. En borgergruppe fra lokalområdet ved den saudiarabiske ambassade i Washington, D.C., har dog ikke tænkt sig at lade saudierne slippe så let.

Ifølge CNN har sammenslutningen af naboer vedtaget en beslutning om at arbejde for at omdøbe den vej, hvor ambassaden ligger, til Jamal Khashoggi Way. I dag har ambassaden adresse på New Hampshire Avenue, men borgergruppen vil sikre, at de saudiarabiske diplomater i al fremtid vil blive mindet om mordet på Jamal Khashoggi, når de modtager post eller bare ser på gadeskiltene ved ambassaden.


 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden