0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Du får byens bedste ramen hos Mikkeller

Mikkellers nye ramen-ya demonstrerer, hvorfor den nørdede suppe er blevet must-eat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Rye Skjold Jensen (arkiv)
Foto: Anders Rye Skjold Jensen (arkiv)

Topping. Varierer fra ramen til ramen. Her klassikerne svinekød (chashu), forårsløg, bambusskud (menma) og fiskekage (naruto).

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det gav et lille sæt i mig, da jeg så automaten på den nyåbnede Ramen to Bíiru på Nørrebro.

Displayet med de sirlige japanske skrifttegn og knapperne med billeder af dampende nudelsupper. Sådan en maskine havde jeg ikke set siden Tokyo, hvor suppeautomaten er en næsten rituel bestanddel af det at spise på en ramen-ya – en restaurant specialiseret i den japanske nudelsuppe.

Der foran maskinen genkendte jeg vægelsindet, som rammer, når man skal beslutte sig for, hvilken en af suppeknapperne man skal trykke på. Og til sidst den spændte fornemmelse, når maskinen spytter sedlen ud, og man veksler den hos ramenkokken ved disken foran megagryder fulde af bouillon og nudler.

Ramen to Bíirus automat gav mig et håb om, at København endelig havde fået sig en autentisk ramen-ya. Og det er ikke kun med maskinen og de lange plankeborde med mulighed for at slubre suppe alene, at ølproducenten Mikkeller og restauranten Bento, der står bag stedet, er gået efter autenticitet.