0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Herrche Serup
Alle billeder i artiklen af:: Louise Herrche Serup

»Selv når jeg en dag ikke kan genkende mine egne børn, vil jeg huske det søpindsvin, jeg fik på Noma en eftermiddag i marts 2018«, skriver Joakim Grundahl i sin seks-hjertede anmeldelse af René Redzepis restaurant, der er genåbnet i nye omgivelser på Refshaleøen.

Seks hjerter: Noma er som et avantgardistisk stykke kunst, der tilter dit sanseapparat og viser dig en skjult verden

En middag på Noma trækker tæppet væk under vante forestillinger om mad og natur. Anmelderen vil huske retterne, selv efter han har glemt sine børns ansigter.

FOR ABONNENTER

Jeg vil ikke sige, at jeg var i dårligt humør efter turen på det genfødte Noma. Jeg var eksalteret, men også desorienteret. Og træt. Det foregår ikke uden mén at få omprogrammeret sin forståelse af gastronomi.

Første gang jeg var på Noma, var det min forståelse af velsmag, der blev tiltet. Det smagte jo af våd jord, surt gær og beske blomster, noget af det. Og det var svimlende godt. Som et avantgardistisk stykke kunst, der udpegede en ny sensibilitet.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

IBYEN