0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

5 hjerter: Ny blinisbar i Torvehallerne serverer dekadent økoluksus

Det er højsæson for stenbiderrogn og blinis, men Mulgeo Blinis udfordrer, hvad du kan toppe din blinis med. På den absolut gode måde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinisbaren Mulgeo i Torvehallerne laver deres blinis på boghvedemel og hvedemel for at give det et mere dansk præg til den russiske klassiker.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor går men hen, når man ikke har den frådende frokostsult, men bare har lyst til være lidt smådekadent og sofistikeret?

Svaret er Mulgeo Blinis, der netop er åbnet i Torvehallerne.

Jeg cirkler rundt et par gange, før det lykkes at finde blinisbaren, der ligger gemt i bunden af en af sidegaderne. Det ses. Der sidder ikke nogen omkring bardisken på de opstillede genbrugspapkasseskamler, der fungerer – overraskende godt – som barstole, og min frokostdate og jeg får fuld opmærksomhed og generøs historiefortælling om maden.

Kammuslingen ligger på et leje af sød, brændt kartoffel, hvor karamelnoter står godt til det fede skaldyr, og lidt fennikel balancerer det hele

Blinis, lavet på en blanding af boghvedemel og hvedemel for at give det et mere dansk præg, er grundstenen for de seks valg på kortet, som russiskfødte Anastasia og hendes mand, Thomas Valentin Rasmussen, står bag.

Vi bliver kyndigt guidet i valgmulighederne, og fluks kommer et bræt med tre blinis til os hver og et glas sprødt, syreafstemt champagne fra I Am Champagne (125 kr.), der hurtigt forvandler en almindelig fredag til en lille luksusbuzz.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinis kommer fra Rusland, men det var udelukkende en ting, man spiste hos tsaren, ikke hos den almindelige befolkning. Måske er det derfor, det føles så dekadent. De friskbagte blinis er luftige og lette (vi ser også, at æggehviderne bliver foldet i, tjek) og hver af de tre hapsere på mit bræt er veludførte smagseksplosioner.

Kammuslingen ligger på et leje af sød, brændt kartoffel, hvor karamelnoter står godt til det fede skaldyr, og lidt fennikel balancerer det hele.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinis med svampe er en cremet mundfuld, der beviser, at andet end fiskerogn har berettigelse på pandekagen. Vi skal naturligvis også runde klassikeren: blinis med stenbiderrogn. Her bliver traditionen udfordret med hjemmefermenteret kål. Rognen er frisk som vestenvinden og smager rent af hav, og den syrlige kål laver et frækt modtræk til den velkendte smag. Vi får en lille salat ved siden af med fermenteret kål og sellerimos, der er lavet fra overskydende selleri for at undgå madspild.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Det er ikke kun en sympatisk tanke. Det smager også hamrende godt, og min medspiser, der er blevet traumatiseret med selleribøffer i barndommen, bliver overbevist om, at selleri også kan smage godt. På toppen ligger lysende grøn karsepurløg, der er ny smagsvariant i topping.

»Hvilken smagte bedst?«, bliver vi spurgt, da vi er færdige og desværre ikke har plads til limfjordsøsters, som også frister. Det ved vi faktisk ikke. For alle var en perfekt mundfuld. Men vil vil meget forsøge at afgøre det en anden gang.

Hipnessfaktor

Er du ude på en hemmelig date, er Mulgeo Blinis et godt sted. Det ligger gemt i den myldrende torvehal, og I får lov at sidde i fred ved bardisken, hvor I kan betragte det arbejdende køkken. Mulgeo mikser det overklasselækre (østers, champagne og stenbiderrogn) med det bæredygtige (lokale råvarer, ingen madspild og stole i pap), så det fremstår som den perfekte øko-luksus.

Annonce

Pris vs. kvalitet

Priserne begynder fra 35 kroner for vegetarisk topping på din blinis og 48 kroner for den dyreste. Eller du kan vælge tre for 120 kroner. Vin og øl koster 49 kroner, men vælger du boblerne, kommer der 125 kroner oven i, så en frokost kan gøres for et par hundrede. Maden er gourmetlækker og i topkvalitet, men er du råsulten, skal du bruge dine penge et andet sted.

Dommen

Mulgeo Blinis er en dekadent oplevelse. Maden er en æstetisk oplevelse i sig selv, og der er kælet for smagssammensætninger, uden det løber løbsk. Tænk klassisk med et par nye vrid. Det russiske køkken er stort set fraværende i byen, men fusionen mellem det russiske og nordiske er vellykket og velsmagende. Du går ikke proppet derfra. Men med en mættende bid luksus.


Læs mere:

IBYEN

D'Angleterre/PR

12 stærke anbefalinger:  Her er den eneste guide til gløgg, du behøver at læse i år

PR/Chris Tonnesen

På disse 10 restauranter får du Københavns bedste smørrebrød

Liliana Olivares/Unsplash

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i november

Jacob Ehrbahn

Ibyen guider til trøstemad:  Takket være disse fem serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Slottemo Lyngstad

Den store guide til vinter­badning i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup