Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinisbaren Mulgeo i Torvehallerne laver deres blinis på boghvedemel og hvedemel for at give det et mere dansk præg til den russiske klassiker.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter: Ny blinisbar i Torvehallerne serverer dekadent økoluksus

Det er højsæson for stenbiderrogn og blinis, men Mulgeo Blinis udfordrer, hvad du kan toppe din blinis med. På den absolut gode måde.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvor går men hen, når man ikke har den frådende frokostsult, men bare har lyst til være lidt smådekadent og sofistikeret?

Svaret er Mulgeo Blinis, der netop er åbnet i Torvehallerne.

Jeg cirkler rundt et par gange, før det lykkes at finde blinisbaren, der ligger gemt i bunden af en af sidegaderne. Det ses. Der sidder ikke nogen omkring bardisken på de opstillede genbrugspapkasseskamler, der fungerer – overraskende godt – som barstole, og min frokostdate og jeg får fuld opmærksomhed og generøs historiefortælling om maden.

Kammuslingen ligger på et leje af sød, brændt kartoffel, hvor karamelnoter står godt til det fede skaldyr, og lidt fennikel balancerer det hele

Blinis, lavet på en blanding af boghvedemel og hvedemel for at give det et mere dansk præg, er grundstenen for de seks valg på kortet, som russiskfødte Anastasia og hendes mand, Thomas Valentin Rasmussen, står bag.

Vi bliver kyndigt guidet i valgmulighederne, og fluks kommer et bræt med tre blinis til os hver og et glas sprødt, syreafstemt champagne fra I Am Champagne (125 kr.), der hurtigt forvandler en almindelig fredag til en lille luksusbuzz.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinis kommer fra Rusland, men det var udelukkende en ting, man spiste hos tsaren, ikke hos den almindelige befolkning. Måske er det derfor, det føles så dekadent. De friskbagte blinis er luftige og lette (vi ser også, at æggehviderne bliver foldet i, tjek) og hver af de tre hapsere på mit bræt er veludførte smagseksplosioner.

Kammuslingen ligger på et leje af sød, brændt kartoffel, hvor karamelnoter står godt til det fede skaldyr, og lidt fennikel balancerer det hele.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Blinis med svampe er en cremet mundfuld, der beviser, at andet end fiskerogn har berettigelse på pandekagen. Vi skal naturligvis også runde klassikeren: blinis med stenbiderrogn. Her bliver traditionen udfordret med hjemmefermenteret kål. Rognen er frisk som vestenvinden og smager rent af hav, og den syrlige kål laver et frækt modtræk til den velkendte smag. Vi får en lille salat ved siden af med fermenteret kål og sellerimos, der er lavet fra overskydende selleri for at undgå madspild.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Det er ikke kun en sympatisk tanke. Det smager også hamrende godt, og min medspiser, der er blevet traumatiseret med selleribøffer i barndommen, bliver overbevist om, at selleri også kan smage godt. På toppen ligger lysende grøn karsepurløg, der er ny smagsvariant i topping.

»Hvilken smagte bedst?«, bliver vi spurgt, da vi er færdige og desværre ikke har plads til limfjordsøsters, som også frister. Det ved vi faktisk ikke. For alle var en perfekt mundfuld. Men vil vil meget forsøge at afgøre det en anden gang.

Hipnessfaktor

Er du ude på en hemmelig date, er Mulgeo Blinis et godt sted. Det ligger gemt i den myldrende torvehal, og I får lov at sidde i fred ved bardisken, hvor I kan betragte det arbejdende køkken. Mulgeo mikser det overklasselækre (østers, champagne og stenbiderrogn) med det bæredygtige (lokale råvarer, ingen madspild og stole i pap), så det fremstår som den perfekte øko-luksus.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Pris vs. kvalitet

Priserne begynder fra 35 kroner for vegetarisk topping på din blinis og 48 kroner for den dyreste. Eller du kan vælge tre for 120 kroner. Vin og øl koster 49 kroner, men vælger du boblerne, kommer der 125 kroner oven i, så en frokost kan gøres for et par hundrede. Maden er gourmetlækker og i topkvalitet, men er du råsulten, skal du bruge dine penge et andet sted.

Dommen

Mulgeo Blinis er en dekadent oplevelse. Maden er en æstetisk oplevelse i sig selv, og der er kælet for smagssammensætninger, uden det løber løbsk. Tænk klassisk med et par nye vrid. Det russiske køkken er stort set fraværende i byen, men fusionen mellem det russiske og nordiske er vellykket og velsmagende. Du går ikke proppet derfra. Men med en mættende bid luksus.


Læs mere:

IBYEN

Ivan Boll

På restaurant for 25 kroner:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud i december

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts