0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vinterferie i København? Her er 8 tip til oplevelser for hele familien

Hvad skal I bruge vinterferien til? Rejs tilbage i tiden, dans med familien, bliv murer for en dag eller helt for evigt. Vi klæder dig på med forslag til feriedagene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Du behøver ikke iføre dig et stramt heltekostume i spandex for at deltage i heltetræningen på Glyptoteket denne vinterferie. Men det er sikkert et hit, hvis du kan få far eller mor i et.

iBYEN

1. Bliv en helt

Drømmer du om at blive en helt, men ved ikke lige, hvordan du får det til at ske? Så tag til på Glyptoteket i vinterferien, hvor du kan komme i lære hos både Herkules, Perseus og Odysseus og få vaskeægte heltetræning.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Du behøver ikke iføre dig et stramt heltekostume i spandex for at deltage i heltetræningen, men det er sikkert et hit, hvis du kan få far eller mor i et.

Og selveste Zeus, gudernes konge, vil hjælpe dig på en farefuld færd gennem museets sale, hvor du sammen med dine væbnere skal kæmpe mod uhyrer og løse gåder, mens ondskaben ligger og lurer.

Heltetræning for hele familien 12.-17. februar. Glyptoteket, Dantes Plads 7, København V. Entré 115 kr. Børn under 18 år: Gratis. Heltetræning 20 kr. pr. barn. Børn 4-10 år.

Det kan være svært at få set dronningens karet ordentligt mellem de mange mennesker, når hun en sjælden gang kører gennem gaderne. I ferien kan du se dem alle tæt på.

2. Rejs tilbage i tiden

Hvad skete der egentlig den dag, Frederik VII skulle underskrive grundloven? Tag med forestillingen ’Den folkekære konge’ tilbage i tiden, og hør om det brev, Frederik fik fra sin far, der mente, at han skulle finde sig en prinsesse, forhindre en krig og dele sin magt med folket.

Dansk Arkitektur Center
Foto: Dansk Arkitektur Center

Når du efter forestillingen igen lander i 2019, kan du tage en tur rundt i De Kongelige Stalde og se de royale heste og dronning Margrethes gyldne kareter.

’Den Folkekære Konge’. 11.-15. februar. Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 5, 1218 København K. 11.-15. februar kl. 12 og 13. Pris: Børn 80 kr., voksne 160 kr.

3. Flyv ind i fremtiden

Hvordan skal fremtidens by se ud? Skal der være flyvende biler, som suser ind mellem huse, der er så høje, at de rager igennem skyerne? Mange børn har prøvet at bygge ridderborge, rutsjebaner og rumfærger med det populære spil ’Minecraft’, og på en tre timers lang workshop skal der bygges en stor, fælles Minecraft-verden.

Musuemskoncernen ROMU
Foto: Musuemskoncernen ROMU

Tag dine børn med tilbage i musiktiden, og vis dem, hvordan man dansede, dengang hvor du ikke var pinlig på et dansegulv.

Undervisere vil hjælpe børnene med at skabe fremtidens by, som måske har huse under havet eller flydende lava løbende gennem gaderne. Og når alle brikker er på plads, skal byen besøges i virtual reality.

Minecraft-workshop 10.-17. februar. Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, København K. Billetter: Barn inkl. en voksen ledsager 110 kr. www.dac.dk

4. Quiz om musik

Pak luftguitaren, kridt danseskoene, og tag familien med til ’Mig og musikken’, hvis I er klar på en udfordrende dag til tonerne af ørehængende musik. Her skal I blandt andet danse, quizze om musik og køre rundt på verdens største pladespiller. Efter omvisningen er der mulighed for at udfolde sig kreativt i værkstedet, hvor temaet selvfølgelig er ’musik’.

’Mig og musikken’. 11.-15. og 18.-22. februar. Ragnarock, Rabalderstræde 16, Roskilde. Entré: 95 kr. Børn gratis. Værkstedet: 25 kr. per barn til materialer. For børn i 3.-6. klasse.

5. Murer for en dag

Mangler I en dygtig håndværker i familien, så tag børnene med på mini-murerskolen, hvor de kan blive murer for en dag. Hele familien kan få mørtel på fingrene og bygge sammen, og murerlærlinge vil undervise børnene i, hvordan mini-murstenene skal lægges.

På ini-murerskolen er der brug for matematik og kreativitet, når børnene skal løse de forskellige håndværksopgaver.

Når dagen er slut, får de nye murere et svendebrev med hjem lige til at sætte i glas og ramme.

’Murer for en dag’. 11.-17. februar. Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København K. Entré: Voksne 90 kr., børn gratis. Murerskole: 20 kr., pr. barn. 5-12 år.

6. Stik hovedet i hajens gab

Dyk ned i havets dyb, og stik hovedet ind i hajens kæber på Zoologisk Museum, der tager dig med under overfladen. Museet har været i gemmerne og fundet særlige genstande frem fra videnskabelige samlinger. Du kan røre ved hajkæber, live-quizze og udfolde kreative ideer i værkstedet, hvorefter du kan tage dit værk med hjem.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Ud over hajer kan du også se skelettet fra en hval, som har mange ben og knogler, der kan sammenlignes med menneskets.

Da din billet også giver adgang til to af de andre parkmuseer, kan du, hvis hajen ikke har bidt hovedet af dig, tage videre og udforske krystaller på Geologisk Museum eller gå en tur mellem de eksotiske planter i Palmehuset i Botanisk Have.

’Under overfladen’. 9.-17. februar. Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, København Ø. Entré: Voksne 95 kr., børn 3-16 år 50 kr.

Annonce

7. Rens urin i rummet

Vil du vide, hvordan livet som astronaut er? Så kan du på Planetarium se den helt nye film om Andreas Mogensens astronautdrømme og hans 10 dage på rumstationen.

Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Når børnene har løst en række kreative og fysiske tests, bliver de godkendt som astronauter og får et astronautpas stemplet med NasaA’s og Planetariums logo.

Og drømmer du også selv om at rejse ud i himmelrummet, kan du efter filmen opleve nogle af de forsøg, som Andreas Mogensen foretog i rummet. Et af dem går ud på at rense urin, så det kan drikkes. Rygtet lyder dog, at der ikke bliver brugt ægte urin, men kamillete.

’Oplev livet som astronaut’. Weekender 8. februar – 12. april og alle dage i vinterferien. Gl. Kongevej 10, København V. Entré inkl. film: Voksne 160 kr., børn 3-11 år 99 kr.

8. Skyggeteater

Hør en lille fugl, der synger så vidunderligt, at man ønsker at have den hos sig for evigt. Den Hirschsprungske Samling inviterer til H.C. Andersens ’Nattergalen’ som skyggeteater i forbindelse med særudstillingen ’Jordforbindelser’.

Kan en mekanisk fugl erstatte en syngende nattergal? Det var der engang for længe siden en japansk kejser, der forsøgte i et eventyr af H.C. Andersen

Her er der også mulighed for at gå på en sporjagt i Sherlock Holmes’ fodspor. Og så kan I på en omvisning blandt malerier fra guldalderen høre historier om, hvordan barndommen gik fra noget, der bare skulle overleves, til at have en værdi.

’Jordforbindelse’. Skyggeteater 14. februar, familieomvisning – børn i kunsten 17. februar og sporjagt 13.-17. februar. Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, København Ø. Entré: 95 kr., børn under 18 år gratis.

Læs mere:

IBYEN

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Armin Tehrani

Ibyen anbefaler:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i september