Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel/Politiken-Tegning
Foto: Philip Ytournel/Politiken-Tegning
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brevkassen giver datingråd: Drop Tinder. Instagram er klart det bedste sted at score

Ibyens brevkasse giver hver uge svar på læsernes kærlighedsspørgsmål. Ugens gæsteredaktør er journalist Frederik Kulager.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ibyens brevkasse giver dig hver uge syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig person ind som medredaktør, så de sammen kan give dig ’love’ – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse,

Jeg er en ung kvinde, som er træt af dating-gamet. Hvis der er noget, jeg ikke orker, så er det at sidde og swipe til højre og venstre for så at skulle sidde fanget over en latte og prøve på at skabe noget kunstig kemi – for man syntes jo, at vedkommende virkede cool på skrift. Det er for forceret.

Må jeg bare erkende, at Tinder er kommet for at blive?

Men lad os være ærlige: Den danske kultur er jo ikke ligefrem den mest flirtende eller opsøgende i det offentlige rum, så hvor og hvordan møder man en kvinde/mand i Danmark, uden at det indebærer at have en promille på 0,7? Må jeg bare erkende, at Tinder er kommet for at blive?

Venlig hilsen

Den trætte

Gæsteredaktør Frederik Kulager:

Kære Den trætte

Da jeg var på Tinder og swipede og swipede og uha, et match, skrive-skrive-skrive, slog det mig hurtigt:

Tinder var den mindst spændende, mindst løsslupne og mindst kåde måde at tilfredsstille den lille, begærlige mand inde i mig, som gerne vil elskes. Og efter skrive-skrive-skrive stod jeg med en date-aftale, og helt ærligt, hvordan viser man sine bedste, mest flatterende sider over kaffe? Ingen vil date ens latte-personlighed.

Derfor slettede jeg Tinder og erstattede den med en anden app: Instagram.

Du spørger, hvor man ædru møder en kvinde/mand i Danmark, og mens det sunde svar er ’ude i virkeligheden’, ved du også, at vi ikke flirter i Netto, men, Den trætte, det gør vi på Instagram. Her må sextes.

Flirten går nogenlunde således: Du følger personen, eller de følger dig, du tjekker dem ud, og kan du li’ det, du ser, følger du tilbage. Nu kan I chatte. Stories er deres liv, spørg ind til det, deres billeder er deres fortid, tjek dem ud. Der er så meget mere kontekst her end på Tinder. Når I har chattet lidt, har du en fornemmelse af personen – og en masse at snakke om, når/hvis I mødes irl.

Derfor slettede jeg Tinder og erstattede den med en anden app: Instagram.

Jeg er ikke sikker på, Tinder er kommet for at blive, men online-dating er – og gudskelov. Studier har vist, at ægtefolk, der har fundet hinanden online, har lavere skilsmisserate, ligesom de er mere tilfredse med ægteskabet end dem, der har mødt hinanden offline. Forskellen er lille, men stadig statistisk signifikant. Ovenikøbet har et studie vist, at vi bliver hurtigere gift, hvis vi har mødt hinanden online, så hvad venter du på?

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Tinder er et erotisk pyramidespil. Som alle andre sociale medier får det udelukkende kunstigt liv af, at vi bruger det, fordi de andre gør, og jeg ville ønske, jeg kunne trække stikket herfra.

Annonce

Tinder er lort. Datingdommedag simpelthen. Den har gjort det nemmere end nogensinde at møde endnu flere uinteressante mennesker. Den håndfuld prisværdige mennesker, jeg har mødt derigennem, har uden undtagelse været folk, jeg med en knivspids god vilje kunne have mødt gennem min omgangskreds alligevel.

Jeg kunne skrive en afhandling om de dumme ting ved Tinder, men det har vi ikke tid til

Jeg kunne skrive en afhandling om de dumme ting ved Tinder, men det har vi ikke tid til. Vi skal have skaffet dig noget kærlighed, så tager vi techgiganterne en anden gang.

Lige når det kommer til dating, tror jeg, man kan komme langt med lidt selvhjælps-hokuspokus. Jeg tror, du skal i gang med at manifestere: ’Jeg har slettet Tinder, men jeg vil stadig gerne møde en sød type’. Lad ordene falde som en besværgelse, så ofte som du kan, og lad det brede sig som kærlighedshungrende ringe i dit sociale vand. Helt ligesom med de gode jobs og lækre andelslejligheder handler det om at kende nogen, skat. Du skal have printet nogle indre visitkort, fundet det sociale knofedt frem, og så skal du shake some hands and kiss some babies.

Det lyder dumt, men jeg håber sådan, dine venner kender dig bedre end algoritmen, så sats på dit offline sociale netværk. Jeg kan ikke love, du undgår promillen, men jeg tror godt, du kan klare dig uden appen.

Og hvis alt andet glipper, så kan du bare vælge at være utrolig smuk og/eller rig, så kan man møde nogen overalt, har jeg hørt.

Læs mere:

IBYEN

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud