Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Evan Agostini/AP
Foto: Evan Agostini/AP

En gravid Jennifer Lopez og daværende mand Marc Anthony tilbage i 2008. People Magazine betalte 6 millioner dollars for at få de første billede af de to tvillinger der kom ud af den forening.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brevkassen giver råd om erotik: Min kæreste og jeg venter vores første barn, og vi glæder os. Men der er opstået et problem

Ugens spørgsmål handler om graviditet og sex.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ibyens brevkasse giver dig hver uge syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig person ind som medredaktør, så de sammen kan give dig ’love’ – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er en mand på 28. Min kæreste og jeg venter vores første barn, og vi glæder os begge til at møde det lille nye væsen. Men der er opstået et problem. For selv om jeg synes min kæreste er virkelig lækker, også som gravid, så er min sexlyst simpelthen næsten forsvundet.

Hvordan slår jeg babyen ud af hovedet, når tiden er inde til lagengymnastik?

Hver gang vi er sammen, bliver jeg pludselig bange for, at der kan ske barnet noget, også selv om jeg ved, at det er ufarligt. Det har lagt en kæmpe dæmper på vores ellers dejlige parforhold. Hvordan slår jeg babyen ud af hovedet, når tiden er inde til lagengymnastik?

Mvh den kommende far

Gæsteredaktør Duncan Wiese:

Kære kommende far

Jeg tror, at den største parforholdsdræber er forventninger. Forventningen om, at du ikke skal synes, at det er lidt mærkeligt, at din kærestes krop forandrer sig helt vildt, og at der er en baby inden i hende, mens I har sex. Det er jo både smukt, men også super alienagtigt!

Kan man godt have det super knalderen, når man lige har ordnet alt det praktiske i lejligheden og lavet varmepude til den kommende mor? Svaret er selvfølgelig ja, men man må også acceptere, at det er lidt mærkeligt, og at ting forandrer sig

For slet ikke at tale om, at du skal til at være far. Og hvordan er det lige, kan man godt være et seksuelt væsen, når man også er en omsorgsperson? Og kan man godt have det super knalderen, når man lige har ordnet alt det praktiske i lejligheden og lavet varmepude til den kommende mor? Svaret er selvfølgelig ja, men man må også acceptere, at det er lidt mærkeligt, og at ting forandrer sig.

Mit bedste råd er at snakke helt åbent om det med kæresten og bare være ærlig. Det behøver ikke at starte med: Jeg synes, det er fantastisk, men det er lidt mærkeligt. Det kan bare være: »Det er super mærkeligt, det her«.

Når det så er sagt, er min erfaring (vi venter også et barn i slutningen af oktober), at når man har snakket ud om de her ting og vænnet sig lidt mere til det, opstår en helt vild fortrolighed og en helt ny seksualitet. Og den seksualitet kan være mindst lige så sprød og dejlig som før. Faktisk kan den være endnu mere sprød.

Mvh Duncan

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære kommende far

Annonce

Sex. Det er jo ingen hemmelighed, at vores samfund har et paradoksalt forhold til erotik. Sex sælger stadig, men man må ikke rigtig sælge det.

For de fleste af os elsker sex og tror som udgangspunkt, at alle de andre har meget af den gode af slagsen, men vi ved jo egentlig godt, det ikke passer. For sex er lige så dumt som det er lækkert, klamt, klistret og kluntet. Derfor er dit spørgsmål så dejligt, for det kan give os alle sammen muligheden for at tale lidt mere om det svære ved sex. Bare fordi det er dårligt eller godt den der ene fulde gang, så betyder det ikke, at hverken fiaskoen eller succesen kan gentages.

Kroppen er ikke et tempel, den er et håndværkertilbud på tvangsauktion, altid to løse søm fra at falde sammen, og kun i den helt rigtige købers hænder kan potentialet virkeliggøres

For sex er ikke et fantasiland fuld af kosmiske orgasmer på silkelagner, nej, sex er krampe, kropsvæsker og så en kogevask bagefter. Og for at fuldende bogstavrimet, så er sex kroppe! Og kroppe er plastisk fantastiske formbare størrelser i konstant forandring. Kroppen er ikke et tempel. Den er et håndværkertilbud på tvangsauktion, altid to løse søm fra at falde sammen, og kun i den helt rigtige købers hænder kan potentialet virkeliggøres.

Så gå til åbent hus i hinandens kroppe, og bliv ikke bange for, at der pludselig er dukket et børneværelse op, hvor der før var boudoir. Den her snak kommer alligevel til at fortsætte, når der pludselig ligger en skinger kødklump midt i dobbeltsengen. Jeg tror på jer, og med lige dele ærlighed og nysgerrighed undgår I erotiske K3’ere.

Og så er der jo heldigvis mange måder at have virkelig god sex på, og i forbindelse med de fleste af dem behøver din pik ikke nærme sig det foster. Held og til lykke med det.

Læs mere:

IBYEN

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Lars Skaaning

Gamle natklubber, mysterier og bynørderi:  6 gode podcast, du skal høre, hvis du savner Københavns byliv

Miriam Dalsgaard

Quiz med Ibyen:  Kan du genkende udsigten? Fra hvilke højhuse og tårne tror du, disse 5 fotografier er taget?

Spil og vind med Ibyen:  Keder du dig? Her er puslespil, du kan fordrive tiden med

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Mik Eskestad

Se med hjemmefra:  Danske forfattere skriver tekster fra corona­isolation. Nu bliver de til teater på din skærm

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Martin Lehmann

Oplev det her:  Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø og 133 andre danske skuespillere har optaget et nyt teaterstykke på deres mobiltelefoner

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud