Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjælp! Min kæreste er panisk angst for alt, der har med hverdagslivet at gøre

Ugens gæst er forfatter Tomas Lagermand Lundme, og brevkassespørgsmålet handler om frygten for det almindelige familieliv.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ibyens brevkasse giver dig hver uge syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig person ind som medredaktør, så de sammen kan give dig ’love’ – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Hej brevkasse

Vi er et par i 30’erne, og vi er meget forelskede efter at have kendt hinanden i halvandet år. Men min kæreste er panisk angst for alt, der har med hverdagslivet at gøre og frygten for at ende som hr. og fru Hakkebøf fanget bag en ligusterhæk.

Jeg vil gerne have børn og på den måde leve et ’almindeligt’ roligt hverdagsliv. Hvad gør jeg?

Dette er på ingen måde et liv, jeg tilstræber heller, men jeg vil gerne have børn og på den måde leve et ’almindeligt’, roligt hverdagsliv. Hvad gør jeg?

Kh. fru Hakkebøf

Gæsteredaktør Tomas Lagermand Lundme:

Kære fru Hakkebøf

Man skal ikke være bange for kærligheden. Slet ikke, når man som jer er så vilde med hinanden. Angsten skal nok dukke op på et tidspunkt. Men det er jo meget nemmere at håndtere angsten, når man er to mod en. Der stiller kærligheden sig stærkt i vejen for alt det forudsigelige, hvis I to insisterer på, at det altid er den, der skal sejre, altså kærligheden.

Elsk hele tiden lidt mere, end man tænker, det hele kan holde. Det har virket for mig. Der har altid været mere at komme efter. Hjertet er en vidunderlig motor. Hjertet gør dig modig, vild og meget mere udfordrende, end du nogensinde havde turdet drømme om. Sådan undgår man nok også at ende i liguster, Weber-grill, samtalekøkken og joggingtøj med en hr. millionbøf, der går rundt og tungeslasker en fru millionbøf midt i ’Vild med Dans’. På den anden side lyder det også meget rart.

Jeg har selv været sammen med den samme mand i de sidste 22 år. Det er selvfølgelig ikke sjovt hver dag, det er hårdt arbejde til tider, men det er også vidunderligt og spontant og noget, jeg ikke helt ved hvad er, men som alligevel er det, der gør mig lykkelig. Ved at jeg tør give mig hen

Det er noget underligt noget ved det, at vi altid definerer tosomhed som noget med angst. Jeg har selv været sammen med den samme mand i de sidste 22 år. Det er selvfølgelig ikke sjovt hver dag, det er hårdt arbejde til tider, men det er også vidunderligt og spontant og noget, jeg ikke helt ved, hvad er, men som alligevel er det, der gør mig lykkelig. Ved, at jeg tør give mig hen.

Det turde jeg slet ikke i begyndelsen. Af angst for Weber-grillen. Vi har undgået ligusterhækken, men vi har ikke undgået kærligheden. Det skal I heller ikke gøre. Elsk hinanden. Så går det sikkert fantastisk. Vær aldrig bange for kærligheden. Det må man simpelthen ikke være.

Kærlig hilsen Tomas

Annonce

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære fru Hakkebøf

Jeg er træt af folk, der er bange for familielivet, og som tror, rækkehuset er en højesteretsdom. Man kan være bange for flystyrt, smitsomme sygdomme og klimakrisen, men man kan ikke frygte en midtvejskrise på forhånd, det er sgu for dumt. Det er, som om nogen er bange for at være kærester, fordi det skulle være en glidebane til pludselig at sidde til forældremøde om sukkerpolitik i den mellemstes klasse, men så snorlige er livet jo gudskelov ikke.

Flugt er jo ingen frihed, og det ender alligevel med at man sidder, helt udmagret og med fladt, hjemmefarvet hår i en sydafrikansk retssal

Man lever et meget mageligt liv, hvis man udtalt er bange for hverdagen, og helt ærligt er klicheen om den type, der løber fra almindeligheden, lige så tyk som den om et liv bag ligusterhækkens tremmer. Flugt er jo ingen frihed, og det ender alligevel med, at man sidder udmagret og med fladt, hjemmefarvet hår i en sydafrikansk retssal.

Samtalen om børn er til gengæld en seriøs diskussion. Hvis der er for langt mellem jeres holdninger til tanken om en masse små hakkebøffer, så kan kompromiset godt blive for tyndt. Men det kan måske hjælpe ikke at snakke om afkom som absolutter, det er meget mere end et ja/nej-spørgsmål. Tal om familieformer på en måde, hvor der ikke kun er to valgmuligheder: forstadstilværelse og storbyboheme. Der er jo vidunderligt mange måder at lave familier på og lige så mange måder at lade være.

Men så skal I også holde op med at diskutere fremtiden, for den er trods alt kun en skandalesag væk fra at gå under. Nyd hellere forelskelsen, og sæt ikke stolen for døren på hinandens lykke.

Læs mere:

IBYEN

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud