0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ibyen tipper: Først blev den aflyst. Men nu genopstår populær juletradition i København på ny

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Cathrine Kjærø Ulf Ertmann
Foto: Cathrine Kjærø Ulf Ertmann

På grund af forsamlingsrestriktionerne er Christianias Julemarked i Den Grå Hal aflyst i år, men nu kan du i stedet se frem til et alternativt julemarked i coronavenligt format.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge gennemtrawler Ibyen-redaktionen Københavns events, udstillinger, koncerter og pop-ups og udvælger en række bud til din uge i byen. Få dem direkte i din indbakke ved at tilmelde dig Ibyens nyhedsbrev.

Se! Hvis det har ærgret dig, at Christianias årlige julemarked i Grå Hal for første gang i 45 år er blevet aflyst, kan du nu glæde dig over, at der alligevel bliver lidt julestemning i fristaden. Fra 1.-22. december åbnes for såkaldte »levende« værksteder, madboder og små juleboder.

Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

Boder som disse i Den Grå Hal er aflyst. Men det bliver alligevel jul på Christiania i år.

Nogle af Christianitterne åbner sågar deres hjem for besøgende, ligesom alle virksomheder sammen laver en stor julestue. Læs mere på Christianias hjemmeside her og facebookeventet her.

Se!På onsdag fylder en af Københavns ikoniske bygninger 100 år. Så du skal selvfølgelig cykle forbi Vesterbrogade og råbe tillykke til Axelborg og beundreden historiske arkitektur tegnet af Arthur Wittmaack og Vilhelm Hvalsøe og opført i 1920. Axelborg er et af de få steder i København, du finder paternoster-elevatorer – de cykliske, åbne elevatorer, du måske husker fra tv-serierne ’Borgen’ og ’Krøniken’ og fra Christiansborg.

Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

I 1960’erne husede Axelborg i øvrigt en populær ’mælkepop’, en slags milkshakebar, hvor de unge mødtes og bællede milkshake og hørte pigtrådsmusik. Mælkepoppen var et snedigt markedsføringstrick fra Danske Mejeriers Fællesorganisation, der holdt til i bygningen, og som ville have mejeriprodukter gjort smart blandt datidens unge. Axelborg er stadig hovedsæde for det organiserede danske landbrug, i dag med organisationer som Landbrug & Fødevarer og DLG, men tidligere Statsradiofonien, datidens Danmarks Radio, også holdt til i bygningen, der onsdag fylder 100 år. Hip hip!

Holger Damgaard
Foto: Holger Damgaard

Axelborg i Vesterbrogade er kendt som hovedsæde for landbrugets organisationer og som en af landets eneste bygninger med paternoster-elevatorer.

Lars Hansen
Foto: Lars Hansen

I 1960'erne husede Axelborg også en mælkepop – årtiets populære mødested for unge, der kom for milkshakes og pigtrådskoncerter.

Ebbe Andersen
Foto: Ebbe Andersen


Hør!Mandagens sidste anbefaling er, at du skal besøge det lille, gule kulturhus Øen på hjørnet mellem Mimersgade og Bragesgade på Nørrebro, der løbende arrangerer udstillinger, koncerter og festivaler – som det tilbagevendende event Ordlyd, hvor en forfatter og en elektronisk musiker improviserer en fælles performance.

Øen
Foto: Øen

Øen var i flere år lager for en kjoleforretning, men er i dag omdannet til et non-profit kulturhus for unge.

Og netop det sker på torsdag fra 19-22, hvor du kan opleve forfatter Lea Marie Løppenthin (’Sæson’ og ’Nervernes Adresse’) og komponist Sofie Birch med opvarmning fra lyd-/ord-/billedkollektivet Astragramme. Læs mere her.

Læs mere:

Annonce

IBYEN