0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Får du dårlig samvittighed, når et bud leverer din takeaway? Så skal du nok ikke kigge med her

En række nye videoværker, der udstilles i Sydhavnen, sætter blandt andet fokus på en fremtid, hvor kolleger og fællesskab erstattes af software.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Fra filmen 'Cries' af Christian Kingo.
Foto: Fra filmen 'Cries' af Christian Kingo.

Er udbringstjenesterne et eksempel på fremtidens, ensomme arbejdsliv, hvor apps erstatter kolleger? Værket 'Cries' af Christian Kingo stiller spørgsmål.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung videokunst om de drømme og frustrationer, der karakteriserer livet under coronakrisen.

Det kan du fra mandag 8. marts finde på Sydhavn Station.

Her er Sydhavn Teaters ungeplatform ST:ART og Udstillingsstedet Sydhavn Station nemlig gået sammen om at udstille 15 lydløse videoværker af scene- og billedkunstnere mellem 18 og 30 år.

Med reference til Sydhavns postnummer, 2450, er alle videoerne maksimum 24,50 sekunder lange og kan derfor nemt ses på vej til eller fra S-toget på stationen. Til Ibyen fortæller projektleder på Sydhavn Teater Lasse Mouritzen, at ST:ART gerne vil omsætte noget af den unge kunst, der skabes under coronakrisen.

»Vi tog derfor kontakt til Udstillingsstedet Sydhavn Station, der ligesom os arbejder med kunst i det offentlige rum. De var heldigvis meget åbne for et lokalt samarbejde og for at skabe en udstilling, der henvender sig til folk i en coronatid«, siger Lasse Mouritzen.

Med værket ’Cries’ præsenterer kunstneren Christian Kingo eksempelvis et animationsværk, der sætter fokus på livet for budene i udbringningsbranchen, som ifølge Kingo eksemplificerer den »ensomhed, som kun er begyndelsen på et nyt arbejdsmarked, hvor fællesskab erstattes af software«:

»Kurérjobbet bliver brandet som et svar på frihed med selvvalgte arbejdstimer og et aktivt udendørsliv modsat byens isolering. Realiteten af jobbet er dog snarere frihedsberøvende i form at dets stigmatisering og et arbejdsmiljø henvist til gaden med distancerede kollegaer og kommunikation gennem apps«, siger Kingo i en pressemeddelelse.

Hjemlig og intime

Projektleder Lasse Mourtizen håber, at udstillingen kan overraske forbipasserende og give dem noget at tænke over. På udstillingen vil besøgende opleve en masse kunst, der »bærer præg af at være blevet skabt under en pandemi«.

Stephanie Hougaard Lloyd/Sydhavn Teater
Foto: Stephanie Hougaard Lloyd/Sydhavn Teater

Stephanie Hougaard Lloyd er en af kunstnerne i ST:ART’s nye udstilling. Her er screenshottet fra hendes film, ’Corona-kuller’.

»Mange af værkerne er skabt i en hjemlig og intim sfære. De forbinder sig til vores begær, kedsomhed og frustration i tiden med social afstand og isolation. Det har en særlig virkning, når de personlige optegnelser pludselig vises i det offentlige rum. Det giver et indblik i noget af det sårbare og kræftfulde, som resonerer i ungdommen og kunsten under coronapandemien«, siger Lasse Mouritzen.

Hvis man ikke befinder sig i nærheden af Sydhavnen, kan udstillingen også opleves online på Sydhavn Teaters hjemmeside. Her er hele 55 videoværker tilgængelige i perioden 8. marts til 8. april. De 15 værker på Sydhavn Station kan ses indtil 17. marts.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway