Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forsvarets Ejendomsstyrelse på Hjørring Kaserne er pludselig kommet i søgelyset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem er tiltalt for bestikkelse og svindel med midler i forsvaret

Bestikkelse for op mod 1,8 mio. kr. Mandatsvig. Og 450 forskellige forhold, som retten skal tage stilling til. Der bliver resultatet af afsløringerne af uregelmæssigheder i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fem mænd er tiltalt for bestikkelse, medvirken til bestikkelse og groft mandatsvig. Det drejer sig om over 450 forhold.

Ifølge anklagen er der sket bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner.

To af mændene er tidligere civile ansatte i forsvaret, fremgår det af en pressemeddelelse. En ansat i en entreprenørvirksomhed er tiltalt for at have bestukket duoen og for mandatsvig på over mere end 1,1 millioner kroner over for sin tidligere arbejdsgiver.

Og endelig er to selvstændigt erhvervsdrivende ifølge Midt- og Vestjyllands Politi også tiltalt for medvirken til bestikkelse og for mandatsvig på henholdsvis 775.000 og 689.375 kroner.

Der er allerede sat 20 retsdage af ved sagen, som kommer til at køre ved Retten i Viborg. Hvornår det kommer til at foregå, er endnu ikke klarlagt. Der vil, meddeler politiet, blive krævet fængselsstraffe til de tiltalte, når sagen går i gang.

Undersøgelse fandt fejl på fejl

Det er endnu uvist, om tiltalerne er et resultat af Rigsrevisionens undersøgelser af det, der er foregået i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Ifølge Ritzau tyder sagsnumrene på, at sagen blev indledt fra politiets side allerede i 2016.

Den har afsløret problemer med »manglende dokumentation« og problemer med håndteringen af bestillinger og udbetalinger. De samme personer har haft ansvaret for begge dele - en omstændighed, der ifølge Rigsrevisionen ikke lever op til helt basale krav til håndtering af indkøb.

Da kontrolmyndigheden tjekkede en lang række indkøb blev der fundet fejl i 54 ud af 64 undersøgte indkøb i 2018.

Der er pressemøde med Folketingets statsrevisorer klokken 11.30.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har kaldt sagen meget alvorlig:

»Det er skatteydernes penge, vi har med at gøre. Derfor skal de forvaltes ordentligt og redeligt. Når Rigsrevisionen kommer med så voldsom kritik, så er det ikke for sjov, og jeg ser på det med allerstørste alvor og kommer til at tage hårdt fat«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden