0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forsvarets Ejendomsstyrelse på Hjørring Kaserne er pludselig kommet i søgelyset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem er tiltalt for bestikkelse og svindel med midler i forsvaret

Bestikkelse for op mod 1,8 mio. kr. Mandatsvig. Og 450 forskellige forhold, som retten skal tage stilling til. Der bliver resultatet af afsløringerne af uregelmæssigheder i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fem mænd er tiltalt for bestikkelse, medvirken til bestikkelse og groft mandatsvig. Det drejer sig om over 450 forhold.

Ifølge anklagen er der sket bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner.

To af mændene er tidligere civile ansatte i forsvaret, fremgår det af en pressemeddelelse. En ansat i en entreprenørvirksomhed er tiltalt for at have bestukket duoen og for mandatsvig på over mere end 1,1 millioner kroner over for sin tidligere arbejdsgiver.

Og endelig er to selvstændigt erhvervsdrivende ifølge Midt- og Vestjyllands Politi også tiltalt for medvirken til bestikkelse og for mandatsvig på henholdsvis 775.000 og 689.375 kroner.

Der er allerede sat 20 retsdage af ved sagen, som kommer til at køre ved Retten i Viborg. Hvornår det kommer til at foregå, er endnu ikke klarlagt. Der vil, meddeler politiet, blive krævet fængselsstraffe til de tiltalte, når sagen går i gang.

Undersøgelse fandt fejl på fejl

Det er endnu uvist, om tiltalerne er et resultat af Rigsrevisionens undersøgelser af det, der er foregået i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Ifølge Ritzau tyder sagsnumrene på, at sagen blev indledt fra politiets side allerede i 2016.

Den har afsløret problemer med »manglende dokumentation« og problemer med håndteringen af bestillinger og udbetalinger. De samme personer har haft ansvaret for begge dele - en omstændighed, der ifølge Rigsrevisionen ikke lever op til helt basale krav til håndtering af indkøb.

Da kontrolmyndigheden tjekkede en lang række indkøb blev der fundet fejl i 54 ud af 64 undersøgte indkøb i 2018.

Der er pressemøde med Folketingets statsrevisorer klokken 11.30.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har kaldt sagen meget alvorlig:

»Det er skatteydernes penge, vi har med at gøre. Derfor skal de forvaltes ordentligt og redeligt. Når Rigsrevisionen kommer med så voldsom kritik, så er det ikke for sjov, og jeg ser på det med allerstørste alvor og kommer til at tage hårdt fat«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?