Melodisk guitarpop stiger til hovedet som bobler fra champagne

Virgin Suicides album er ikke nyskabende, men melodierne er perlende lette.

Kultur

Navnet er set før, og musikken er heller ikke skelsættende ny hos denne danske kvintet: Melodisk smittende guitarpop med løse referencer til både The Smiths, Suede og bandets lige så retrorockende landsmænd i Figurines.

Men Virgin Suicides er ikke bare et band, der kender vejene rundt i musikhistorien. De elsker tydeligvis at gå dem! Den mulige irritation over at blive mindet om noget andet, blæser de til side med perlende lette melodier og forsanger Martin Grønnes heliumlyse stemme, der både giver sangene luft og en lille hale af melankoli fra dagen derpå.

Samme Grønne er som sangsnedker et lysende talent. Ubesværet skyder sangene ud af fortidens skygger i Lars Vognstrups ekkoproduktion og retrospecialisten Sune Rose Wagners mix på et album, der stiger en til hovedet som bobler fra champagne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce