Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hermann Historica
Foto: Hermann Historica

Hitlers høje hat er af typen chapeau claque, også kendt som en operahat, der kan slås sammen. Den er vurderet til 93.000 kroner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jødisk organisation raser: Hitlers hat, Eva Brauns cocktailkjole og 145 andre nazi-antikviteter skal på auktion i dag

Jødiske organisation mener, at auktionen er med til at glorificere folkemordet på Europas jøder under Anden Verdenskrig og vil have auktionen stoppet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Adolf Hitlers høje hat og Eva Brauns selskabskjoler er blandt de 147 genstande fra Hitlers Tredje Rige, der i dag sælges til højestbydende i det tyske auktionshus Hermann Historica.

Hitlers høje hat er vurderet til 93.000 kroner, og en sort cocktailkjole i silke, der tilhørte hans kone, Eva Braun, er vurderet til 16.400 kroner. De er blandt de genstande, som ifølge auktionshuset stammer fra 40 kufferter, som blev beslaglagt af amerikanerne i maj 1945 i Salzburg i Østrig.

Auktionen realiseres på trods af protester fra European Jewish Association. I et brev til auktionshuset i München skriver bestyrelsesformand for organisationen, rabbiner Menachem Margolin, at salget ikke »er forbudt, men forkert«, og opfordrer til, at det annulleres.

»Vi mener, at salg af denne slags memorabilia har en meget lille historisk værdi, men derimod vil blive købt af dem, der glorificerer og søger at retfærdiggøre den største ondskab, der har ramt Europa«, skriver han i brevet, der citeres af det israelske nyhedsmedie Ynetnews.

I auktionshuset har man derimod stået fast på, at salg af genstande, hvoraf mange har tilhørt nazistiske topfolk, har en historisk værdi.

»Ja, Hitler sælger, men de fleste af vores kunders tilgang bunder i seriøs historisk interesse«, har auktionshusets direktør, Bernhard Pacher, udtalt til tyske Bild.

På auktionen bliver der også solgt genstande, som tilhørte Hermann Göring og Joseph Goebbels.

Genstandene blev i mange tilfælde indsamlet i krigens sidste dage af amerikanske soldater.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden