0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stærkt, følsomt og kritisk fortalt: Dokumentaren om ’Scandinavian Star’ er et stykke traumatisk danmarkshistorie

Danmarkshistoriens største mordsag i nyere tid er uopklaret. Uretfærdigheden, det ulmende kollektive traume og sagens mystiske løse ender skriger til himlen. Sagligt overbevisende og bevægende dokumentarserie fortæller nu historien.

Politiet i Norge
Foto: Politiet i Norge

Natten til 7. april 1990 døde 159 mennesker om bord på passagerfærgen Scandinavian Star. De blev dræbt i Skandinaviens største mordbrand.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bettina Kold, 20 år gammel og besætningsmedlem på ’Scandinavian Star’, vågner alene i sin kahyt. Hendes hud er sært fedtet og tør på én gang, og hendes øjne svier af den røg, der ligger som en tåge omkring hende. Hun åbner døren. Meget mere røg og totalt mørke. Hun forsøger at skrue koøjet af med en metaldel fra brusehovedet, men skruerne er rustet fast, og hendes krop skriger på luft. Uden for koøjet hænger en rebstige, der banker ind i siden af skibet med en nervepirrende lyd. Hun kan se en færge et stykke væk, men det ser ud, som om den er på vej væk. Hun kan ikke få luft og skriver et farvelbrev til sine forældre. Så lægger hun sig på sengen med et vådt håndklæde for sit ansigt og venter på at dø. ​​​

»Jeg følte mig som det mest forladte menneske i verden«.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere