0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ulrik Jantzen
Foto: Ulrik Jantzen

Birgitte Rahbek og Lars Rix står bag Kulturmonitor.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken Nicher køber digitalt kulturmedie

Det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor bliver fremover en del af Politiken Nicher. Kulturmonitor er på 16 måneder blevet et vigtigt og dagsordensættende nyhedsmedie for professionelle og aktører i kulturbranchen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor, der siden 2019 har sat spot på kulturbranchen, bliver fremover en del af JP/Politikens Hus.

Politiken Nicher oplyser i en pressemeddelelse tirsdag, at de opkøber Kulturmonitor.

»Kulturmonitor har i løbet af kort tid markeret sig som et publicistisk vigtigt og dagsordensættende nyhedsmedie for aktørerne i kulturbranchen. Den rolle vil vi gerne være med til at styrke, for det er vigtigere end nogensinde før, at kulturlivet har et stærkt, kritisk og uafhængigt nichemedie«, siger Anders Jerking, direktør og chefredaktør for Politiken Nicher.

Anders Jerking forklarer, at Kulturmonitor passer godt ind i Politiken Nichers ambitioner om at blive det førende mødested for læsere, der arbejder med at udvikle vores velfærdssamfund i krydsfeltet mellem offentlige og private virksomheder og organisationer.

»Da vi anser kulturen som en hjørnesten i velfærdssamfundet, er Kulturmonitor et oplagt nyt familiemedlem«, siger Anders Jerking.

Kulturmonitor er for alle med interesse for kulturlivet, men henvender sig især til de knap 150.000 mennesker og godt 22.000 arbejdspladser, der arbejder med kulturområdet i Danmark. Mediet blev stiftet af journalisterne Birgitte Rahbek og Lars Rix og begyndte at udkomme i januar 2019.

De to stiftere fortsætter efter opkøbet som redaktører af Kulturmonitor. På mange områder synes de, at det er tidligt med et opkøb efter blot at have eksisteret i 16 måneder. Men de ser frem til det fremtidige samarbejde.

»Vores virksomhed går rigtig godt, og vi har lagt store planer for fremtiden, men Politiken Nicher og Kulturmonitor er bare det perfekte match. Vi glæder os til at løfte det hele til et nyt niveau sammen,« siger Birgitte Rahbek.

»Vi er vildt stolte over, hvad vi har opnået. Birgitte og jeg startede helt fra bunden. Vi har af egen drift skabt en digital medievirksomhed på rekordtid, der blot er vokset og vokset uge for uge og har fået stor gennemslagskraft både i den kulturbranche, som vi skriver om og til, og blandt meningsdannere og helt op i den politiske top. Den opbakning og støtte, vi har fået gennem hele den proces, er vi dybt taknemmelige for. Den har vist, at der er et behov for et medie som Kulturmonitor på det danske marked«, siger Lars Rix.

Kulturmonitor fortsætter med at udkomme helt som vanligt under samme navn, med et nyhedsbrev alle hverdage, og de nuværende abonnementsaftaler fortsætter.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden