0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Peter C. Kjærgaard foran Tristan Otto, fossilet efter en Tyrannosaurus rex, som i øjeblikket kan opleves på Statens Naturhistoriske Museum i København. En 66 millioner år gammel, 4 meter høj og 12 meter lang dinosaur, som har et budskab til os, der lever i en tid, hvor mange plante- og dyrearter forsvinder. »For mig fortæller det fossil først og fremmest en historie om, hvad det vil sige at miste det umistelige«, siger han.

66 millioner år gamle Tristan Otto har et vigtigt budskab til os om det liv, vi er ved at udslette

Et meget gammelt skelet af en dinosaurus taler direkte til os nu, siger direktøren for Statens Naturhistoriske Museum. Vi kan miste det umistelige. Hvis vi sammen skal vende den uhyggelige udvikling, skal vi genforelske os i naturen. Her fortæller Peter C. Kjærgaard om sit personlige forhold til naturen til Gudrun Marie Schmidt.

FOR ABONNENTER

Der var et område, der blev oversvømmet, hver eneste gang det var højvande. Det gik fra at være sand til at være en meter dybt vand, og der fangede vi fladfisk med fødderne. At træde skrubber kalder man det. Jeg var den der lille københavnerdreng, der blev sendt ud i vandet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden