0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Peter C. Kjærgaard foran Tristan Otto, fossilet efter en Tyrannosaurus rex, som i øjeblikket kan opleves på Statens Naturhistoriske Museum i København. En 66 millioner år gammel, 4 meter høj og 12 meter lang dinosaur, som har et budskab til os, der lever i en tid, hvor mange plante- og dyrearter forsvinder. »For mig fortæller det fossil først og fremmest en historie om, hvad det vil sige at miste det umistelige«, siger han.

66 millioner år gamle Tristan Otto har et vigtigt budskab til os om det liv, vi er ved at udslette

Et meget gammelt skelet af en dinosaurus taler direkte til os nu, siger direktøren for Statens Naturhistoriske Museum. Vi kan miste det umistelige. Hvis vi sammen skal vende den uhyggelige udvikling, skal vi genforelske os i naturen. Her fortæller Peter C. Kjærgaard om sit personlige forhold til naturen til Gudrun Marie Schmidt.

FOR ABONNENTER

Der var et område, der blev oversvømmet, hver eneste gang det var højvande. Det gik fra at være sand til at være en meter dybt vand, og der fangede vi fladfisk med fødderne. At træde skrubber kalder man det. Jeg var den der lille københavnerdreng, der blev sendt ud i vandet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter